Arrangøren lokker med gavekort for å få frivillige til NM-løpet: – I verste fall blir Rally Hadeland avlyst

SKEPTISK: Sponsor og markedssjef på Rally Hadeland, Jan Erik Thaulow, frykter for arrangementet hvis klubben ikke får tak i flere frivllige.

SKEPTISK: Sponsor og markedssjef på Rally Hadeland, Jan Erik Thaulow, frykter for arrangementet hvis klubben ikke får tak i flere frivllige. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arrangørene av Rally Hadeland ber om hjelp foran NM-runden neste lørdag.

DEL

– Vi trenger flere frivillige. Hvis ikke kan Rally Hadeland bli avlyst. Dette sier sponsor og markedssjef i Rally Hadeland, Jan Erik Thaulow (50).

Han understreker at dette er alvor.

– Vi har 50 frivillige på blokka, men trenger om lag 40 til for å tilfredsstille sikkerhetskravene til Norges Bilsportsforbund og politiet. Jeg har kontaktet og sendt ut meldinger på en rekke lokale facebookgrupper blant potensielle aktører på hele Hadeland. Til og med Norsk Rednech Forening er kontaktet, men responsen er laber fra alle, sier Thaulow.

Reisegavekort

NMK Hadeland har ikke arrangert NM-runde i rally siden 2013. Klubben har 140 medlemmer, men bare 50 er aktive.

– Vi har satset på sprintrally de siste åra. Det er lettere arrangementsteknisk og krever færre frivillige. Klubben ønsker å arrangere NM-rally med jevne mellomrom og førerne liker vegene på Hadeland. Henning Solberg og Mads Østberg er to av våre største fans, sier Thaulow.

Rally Hadeland arrangeres neste lørdag og Thaulow lover ut følgende gulrot til de som deltar som frivillig.

– Vi trekker blant annet ut et reisegavekort på 5.000 kroner, samt en middag for to på bygdas beste biffrestaurant, sier Thaulow.

Mange av de frivillige må bidra som sperrevakter.

– Det betyr at de får ansvar for å veilede folk hvor de skal gå og ikke gå, på publikumsplassene. De får orkesterplass til bilene som suser forbi i 200 kilometer i timen. Vi må for eksempel ha vakter på alle skiløypene som krysser vegene, men uten frivillige på plass løpsdagen, blir det ikke noe rally, sier Thaulow.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags