Tommy Rustad til VM i rallycross

TILBAKE: Tommy Rustad kjører VM i rallycross førstkommende helg.

TILBAKE: Tommy Rustad kjører VM i rallycross førstkommende helg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tommy Rustad tilbake på Silverstone 20 år etter at han vant privatcupen i BTCC – nå kjører han VM i rallycross på Silverstone-banen.

DEL

Førstkommende helg er det klart for Tommy Rustads første VM-runde i rallycross for sesongen. Sammen med HTB Racing og sitt svenske team Marklund Motorsport, reiser han til Silverstone i England.

I en pressemelding opplyses det at det i år er 20 år siden Rustad kjørte sitt forrige løp på den legendariske banen i England. Den gang kjørte han for fabrikkteamet til Frank Williams i British Touring Car Champinoship (BTCC). Som første ikke engelske fører vant han privatførercupen dette året.

– Jeg har mange gode gamle minner fra den tiden, så får vi se om de kan bidra til at jeg raskt finner meg til rette med bilen og banen til helgen, sier han i pressemeldingen.

Lite trening

Etter å ha vært i tenkeboksen en stund, bestemte Rustad og HTB Racing seg for å kjøre noen utvalgte VM-runder i år i stedet for å satse på EM. Nå er han tilbake i teamet han kjørte for da han ble europamester for tre år siden.

Rustad kjører også sammen bilmerke som han kjørte i 2015, en Volkswagen Polo Supercar.

– Kostnadene er for høye til å kjøre hele VM. Derfor har vi valgt ut enkelte løp. I første rekke kjører vi rundene i England og i Norge, sier 49-åringen.

I VM møter Volkswagen-føreren sterke navn som Johann Kristofferson fra Sverige, franske Sebastian Loeb og Petter Solberg for å nevne noen.

Godkjente tester

Den eneste kjøretreningen Tommy Rustad har i år, er testkjøring i Sverige.

– Etter litt justeringer og tilpasninger av bilen, fikk vi en del intensiv trening. Så får vi se hvor langt det rekker. Jeg stiller alltid til start med ambisjoner om å gjøre det best mulig. Lite kjøretrening er selvfølgelig et handikap, sier NMK Hadeland-føreren.

Så langt i år er det de største teamene som har dominert finalene.

– En plass i semifinalen er realistisk, og med litt tur kan det være mulig å nå en finale. Uansett, jeg skal stå i ramma helt til målflagget, lover Tommy Rustad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags