Det starter allerede fredag kveld.

Da reiser Jevnaker til Hole for å møte Holeværingen på Svendsrudmoen for et skikkelig lokaloppgjør.

Vårkampen endte med seier 5-1 til Jevnaker.

Jevnaker vant 5-1 i siste kamp mot Huringen, mens Holeværingen tapte 1-7 for Solberg.

Tabellmessig ligger Jevnaker på en fin 3. plass uten muligheter for opprykk, mens Holeværingen har god margin til nedrykksstreken på sin 10. plass med 22 poeng.

SE KAMPEN DIREKTE FREDAG: Holeværingen - Jevnaker kl. 19

NM i rallycross på Gardermoen

Lørdag er det NM i rallycross på Gardermoen. Takket være Hadelands søsteravis Romerikes Blad kan du se fart og moro direkte her.

SE NM I RALLYCROSS PÅ GARDERMOEN LØRDAG fra kl. 11

Totens tøffeste

For dem som ikke liker ball, men andre fysiske utfordringer, er Totens tøffeste et godt alternativ.

Seks kilometer, over 40 hindere, med eller uten tidtaking, individuelt eller som lag. Det er utfordringen i dette arrangementet som i år har start og mål på Gjøvik gård. Arrangørene gleder seg over 1000 påmeldte deltakere.

SE TOTENS TØFFESTE DIREKTE HER LØRDAG

Adidas cup

Det er også mulig å se Adidas cupi fotball (uoffisielt NM for yngre lag) direkte. Hadelands søsteravis Oppland Arbeiderblad sender direkte fra sluttspillet på Gjøvik.

DISSE KAMPENE SENDES FRA ADIDAS CUP

Tilbake etter skade

Søndag møtes Raufoss og Fredrikstad til toppkamp i 2. divisjon avdeling 1 på Raufoss stadion.

SE KAMPEN DIREKTE SØNDAG: Raufoss - Fredrikstad kl.  16

Vinneren kan skaffe seg en liten luke med tanke på direkte opprykk til Obos-ligaen. 2.-plassen gir kvalik. Begge lag måtte nøye seg med uavgjort i siste serierunde, mot henholdsvis Moss (2–2) og Fram Larvik (1-1).

Durim Muqkurtaj fra Brandbu (24) er tilbake etter skade og var i kamptroppen for Fram Larvik mot FFK.

– Nå trener jeg uten smerter, så kanskje blir det comeback i helgens oppgjør, hjemme mot Mjølner, sier Muqkurtaj til Hadeland.

SE KAMPEN DIREKTE SØNDAG: Fram Larvik - Mjølner kl. 13

Marius Svanberg Alm (20) fra Moen var tilbake i startelleveren på Raufoss etter et langt skadeavbrekk. OA ga ham terningkast 4, med følgende karakteristikk: Flink til å prate, litt kamprusten etter langt skadeavbrekk.

 

Søndag er det hardtsatsende fotballaristokraten Fredrikstad som gjester Raufoss stadion. FFK leder med ett poeng på Raufoss.

SE KAMPEN DIREKTE SØNDAG: Raufoss - Fredrikstad kl. 16.

Vårkampen endte 1–1. Fredrikstad slet i siste serierunde og måtte tåle at bunnlaget Fram Larvik reduserte på overtid. Minimum tusen supportere er ventet til Raufoss stadion søndag.

HBK i bunnen

Også Hønefoss skal ut i en svært viktig kamp, med tanke på bunnstriden i samme avdeling.

De har sparket Frode Lafton som trener, og Tor Todesen og hans gutter hadde seieren i lomma mot Bærum sist helg. Andreas Skattum Nordby fra Moen er tilbake på laget til HBK, etter å ha spilt noen kamper for Lørenskog på utleie. Han fikk terningkast fire på børsen til Ringerikes Blad.

Hønefoss møter Odd 2 i Skien søndag. Det blir på mange måter en skjebnekamp for HBK. Før helgens kamp har de sju poeng opp til sikker plass, hvor Nybergsund og Odd 2 befinner seg.

SE KAMPEN DIREKTE SØNDAG: Odd 2 - Hønefoss kl. 16

Også Elverum, med Brandbu-gutten Jardar Jameson (20) på laget, har mulighet til opprykk til Obosligaen.

De tok en meget sterk seier over Asker i siste serierunde og har heng på kvalikplassen. De spiller viktig hjemmekamp mot Moss førstkommende lørdag. Jameson fikk ikke spilletid mot Asker, men har vært benyttet som innbytter i alle kampene siden overgangen fra HBK. Han scoret også i sin debut mot Nybergsund.

I Toppserien for damer har LSK Kvinner allerede tatt hjem seriegullet med 17 strake seirer.

Marte Berget var i aksjon for Vålerenga i helgens kamp mot Røa som endte med tap 1–2. Neste seriekamp for Vålerenga er lørdag 10. oktober hjemme mot Avaldsnes. Vålerenga ligger på 7. plass på tabellen.

Norgesporten

Vi minner om at alle abonnentene til Hadeland har tilgang til disse kampene – og mye annen sport.

Det er bare å klikke deg inn på Norgessporten og finne den kampen du vil se.

Dette er først og fremst et univers av fotball, som blant annet 2. divisjon (Postnord-ligaen), 3. divisjon (Regionsligaen) og toppserien for kvinner, samt høydepunkter fra de to øverste herredivisjonene. Du kan også se eliteserien i håndball, både herrer og kvinner, første divisjon ishockey, tennis og basket her. Blant annet.

Norgessporten er en felles sportsside for alle de 64 avisene i Amedia, konsernet som eier Hadeland. Dette omfatter lokalaviser på kryss og tvers av landet.

LES OGSÅ: Vi utvider tv-tilbudet: Nå kan du se topphåndball på Hadeland.no

For abonnenter

For å kunne nyte utallige timer med sport hos avisen Hadeland, må du ha et abonnement. Abonnerer du på papiravisen er tilgang til alt innhold på hadeland.no inkludert, men du må registrere deg som digital bruker for å aktivere dette.

Du kan registrere deg på denne siden, eller kjøpe abonnement her.