I kveld starter Rune enda en ny trimgruppe – denne gangen i Lunner

TURKAMERATER: Rune Stenslette og hunden Dennis er ofte på tur. Nå er målet hans å få folk ut på 10.000 gåturer i løpet av 2019.

TURKAMERATER: Rune Stenslette og hunden Dennis er ofte på tur. Nå er målet hans å få folk ut på 10.000 gåturer i løpet av 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hver måned går mellom 500 og 600 personer på tur takket være Rune Stenslette. I kveld starter han sin niende trimgruppe. Denne gangen i Lunner.

DEL

Det er allerede tre trimgrupper på Hadeland: Jevnaker, Brandbu og Gran. Men det startet hjemme i Begnadalen, og har bredt seg til Fagernes, Etnedal, Hønefoss og Hole.

– Dette mener jeg er Norges beste lavterskeltilbud. Jeg kaller det trim- og motivasjonsgrupper. Vi møtes til fastsatte tidspunkt en dag i uka. Så kan folk i alle aldre bli med og selv velge hvor langt og fort de vil gå, sa Stenslette tidligere i år.

Gålystne i Lunner kan møte opp på Lunner frivilligsentral i kveld. Da venter en liten gåtur – så langt og i det tempoet man selv vil – før det blir sosialt samvær og sponset frukt.

Har mål om 10.000

I Gran sentrum er det trimgruppe hver tirsdag, i Brandbu og Jevnaker hver torsdag. De to siste stedene deltar mellom 15 og 20 hver gang, i Gran noen færre.

– Målet mitt er å få 10.000 ut i løpet av ett år. Nå er jeg på mellom 6000 og 7000, forteller Stenslette med litt stolthet i stemmen.

Snart siste gruppe

Alle steder er frivilligsentralen oppmøtested.

Stenslette har allerede plan om en tiende gruppe også: På Gjøvik.

– Men da skal jeg stoppe.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags