Den sjuende turen fra Trondheim til Oslo ble den foreløpig beste for HCK-rytteren Sigbjørn Botten

KOSTE SEG: For Sigbjørn Botten ble Den store styrkeprøven en kjempeopplevelse med strålende sol over fjellet.

KOSTE SEG: For Sigbjørn Botten ble Den store styrkeprøven en kjempeopplevelse med strålende sol over fjellet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

GRAN: Den sjuende turen over fjellet ble den foreløpig beste for HCK-rytteren Sigbjørn Botten.

– Jeg var et drøyt kvarter for sent ute til å sette personlig rekord, men det betyr ikke noe. Sluttiden ble 17,37, og hele gruppen kom samlet til mål, sier 48-åringen.

Da Hadeland snakket med Sigbjørn Botten søndag ettermiddag, var han klar for en times rolig tur på sykkelen.

– Det er viktig å få avfallsstoffene ut av kroppen, sier HCK-rytteren.

En perfekt dag

Det var overskyet da Sigbjørn Botten og de 22 rytterne i hans gruppe startet i Trondheim lørdag morgen. Siden ble det bare bedre.

– Vi hadde sol over Dovre, og fikk ikke en dråpe regn i løpet av de 17 timene og 37 minuttene som turen varte. Temperaturen var grei, og det var ikke for varmt. Det passet meg utmerket, for jeg sliter når gradestokken kryper oppover. Dessverre fikk vi tidlig møte motvinden, og den fulgte oss hele veien. Vi var framme ved Valhall i Oslo ved midnattstider lørdag kveld.

Etter at gruppen var i mål, fikk Sigbjørn Botten spist og skiftet på seg tørre klær og. Ved tretiden natt til søndag var han i seng hjemme på Gran.

– Jeg følte meg i god form etter målpassering. Det er klart kroppen var sliten etter 54 mil på sykkelsetet, men det handlet mer om utmattelse enn vonde kroppsdeler.

For lite næring

I tillegg til sykkelturen søndag, brukte 48-åringen dagen til å fylle opp energilagrene.

– Jeg greide å spise nok både da vi stoppet og mens vi syklet. Likevel ble jeg litt dehydrert fordi jeg fikk i meg for lite drikke på de 13 milene mellom stoppunktene på Hjerkinn og Ringebu. Det var meningen at jeg skulle få i meg vekselvis vann og sportsdrikk, men det ble for lite væskeinntak. Heldigvis greide jeg å drikke nok senere i løpet.

Små uhell

Sykkelrytterne i Nittedal CKs gruppe, hvor Sigbjørn Botten kjørte, hadde ingen større uhell underveis. Tegnestiftene som HCK-rytteren fryktet før start så de heldigvis ikke noe til.

– Alt gikk smertefritt helt til vi hadde passert Minnesund. Da fikk vi to punkteringer og to velt fordi rytterne kjørte inni hjulet til lagkameraten foran. Når 22 mann sykler 54 mil hver, er det lite med bare to punkteringer. Og veltene skjedde som følge av at man ble sliten og ukonsentrert, sier Sigbjørn Botten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken