Da samboeren kjøpte årskort på treningssenteret hadde ikke inaktive André Nygård annet valg enn å begynne å trene. Det ga ham et nytt liv

DET NYTTER: John Erlend Nygård (til høyre) roser lillebroren André for treningsviljen, og evnen til å omstille seg til en sunnere livsstil. Tidligere var John Erlend den aktive av de to, men i dag er det André som drar med storebroren ut på trening.

DET NYTTER: John Erlend Nygård (til høyre) roser lillebroren André for treningsviljen, og evnen til å omstille seg til en sunnere livsstil. Tidligere var John Erlend den aktive av de to, men i dag er det André som drar med storebroren ut på trening.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BRANDBU: Da samboeren kjøpte årskort på treningssenteret, hadde ikke André Nygård noe valg. Den inaktive 44-åringen måtte begynne å bevege seg.

Lørdag syklet lunbyingen Randsfjorden Rundt på 4.56,44. Det var en drøy time bedre enn målsettingen på seks timer.

Samtidig holdt han følge med storebror John Erlend (46), som i alle år har vært både aktiv og treningsvillig.

Trening i julegave

– Julaften viste badevekta 106 kilo. Jeg visste ikke at det lå et årsabonnement til Toten Treningssenter under juletreet, men gaven fra samboeren har snudd opp ned på livet mitt, sier André Nygård.

I dag veier lillebror Nygård i underkant av hundre kilo, og han slipper å hive etter pusten ved den minste anstrengelse.

Flyttet på kiloene

– Jeg har ikke gått ned så mye i vekt som man kanskje skulle tro. Men jeg har fått flyttet på kiloene, og kroppen begynner å nærme seg normal fasong.

44-åringen var usikker på om han skulle fortsette treningen etter å ha deltatt på sin første spinningtime andre juledag.

– Da søsteren min hørte at samboeren hadde gitt meg åsabonnementet i julegave, fulgte hun opp og bestilte i all hemmelighet spinningtime til meg.

André Nygård hadde aldri sittet på en spinningsykkel, og grudde seg forferdelig.

– Spinningtimen var som fryktet, og jeg hadde vondt i hele kroppen. Etter den økta fikk jeg influensa, og kom ikke i gang med treningen før i midten av januar. Siden da har jeg syklet minst et par ganger per uke.

Imponert over broren

Storebror John Erlend hadde aldri trodd at det var André som skulle invitere på treningsturer. Han så heller ikke for seg lillebrors utfordring om å sykle Randsfjorden Rundt.

– André har stort sett sittet i sofaen med sigaretten i hånden. Jeg så ikke for meg at han skulle dra meg ut på trening. Jeg er mektig imponert over det han har fått til, og han blir stadig sterkere.

Brødrene hadde som mål å sykle Randsfjorden Rundt på under seks timer.

– Vi hadde med oss to kamerater som hjelperyttere, og i tillegg ble vi med i en gruppe. Det hjalp oss til en sluttid vi ikke hadde drømt om, sier John Erlend og André Nygård.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken