Nok en helg med sykkelløp på Hadeland - denne gang i skogen

I TERRENGET: Helgens sykkelløp foregår i terrenget, ikke på landevegen.

I TERRENGET: Helgens sykkelløp foregår i terrenget, ikke på landevegen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen arrangerer Hadeland Cykleklubb og Traktor Bike Park Traktorland Enduro, ett sykkelritt litt utenom det vanlige.

DEL

Traktorland Enduro er en del av Østafjells Enduro serie, en serie bestående av seks ritt med lokasjoner i Telemark, Oslo, Drammen, Hakadal, Ringerike og Hadeland.

Traktorland Enduro er andre runde i serien, og vil gå over to dager. Det starter lørdag 15. juni i Traktor Bikepark på Enger, som er ett etablert område for sti/enduro sykling, og som har flere arrangementer gjennom året. Søndag 16. juni fortsetter rittet videre på Hadeland.

– Vi har lagt ned mye arbeid med forberedelsene til dette arrangementet, alt fra å kontakte alle grunneiere for godkjenning, til logistikk, transport, skilting, mat/premier og ikke minst hundrevis av timer for etablering og utbedring av stiene som blir brukt. Flere av stiene blir ellers flittig brukt av turgåere, så utbedringene vi har gjort kommer mange til gode, noe vi håper alle setter pris på. Sånn det ser ut nå kommer det til å bli cirka 100 deltakere, deriblant flere av Norges desidert beste Endurosyklister, som også kjører Enduro World Series, så det må vi si oss meget fornøyd med. Rittet kjøres «blindt». Det betyr at rytterne ikke får vite hvilke stier som skal sykles før rittdagen. Stiene på Hadeland er det nok uansett ingen som kjenner godt til fra før, sier Christian Rief i en pressemelding.

Gården i Enger er base lørdag, og pumptracken på Sitpåsletta i Moen er base og målgang på søndag. Cirka klokka 12 søndag arrangeres Mini-Enduro for barn i alle aldre i en enkel løype nær pumptracken på Sitpåsletta. Det er gratis å delta. Foreldre som ønsker kan også få prøve seg.

Hva er Enduro sykling?

Enduro er en sykkelgren som har hatt stor økning de siste årene, og har blitt en veldig populær gren innen terrengsykling. Ett enduroritt består av flere fartsetapper med tidtaking, og tilsvarende mange transportetapper som har en gitt tidsramme. Man kan sammenligne det med hvordan ett rally fungerer. Transportetappene foregår forholdsvis i motbakker, mens fartsetappene med tidtaking foregår nedover på sti. I Traktorland vil det være aldersbestemte klasser fra 11 år, junior, senior og masterklasser. I tillegg er det en klasse som kalles Funduro, som er en innstegsklasse for dem som vil prøve seg, eller kjøre uten å få plassering.

Påvirker turmulighetene

Forrige uke hengt opp infoskilter på alle stiene som skal benyttes om hvilket tidsvindu disse vil være stengt for turgåere.

– Vi ønsker å informere best mulig, sier Rief.

Det er også hengt opp mer generelle infoskilt med oversikt over alle etappene på innfartsveiene til disse stiene.

– Vi ønsker publikum langs stiene, men for sikkerheten til både syklister og publikum må all ferdsel foregå før og etter etappene, eller utenfor stien. Det kommer til å gå relativt fort, og blir ganske spektakulært, så vi oppfordrer folk til å ta turen ut for se. Vakter blir plassert ved start og målgang for hver etappe, så vi anser sikkerheten ivaretatt, sier Rief.

Rittet krever mye skilting og merking, og dette begynner starter fredag. Alt fjernes når rittet er over.

– Vi oppfordrer alle til å la dette stå inntil vi får fjernet det selv, sier Rief

Disse stiene vil bli benyttet søndag 16. juni:

Etappe Lushaugtoppen – Malsjøen: Stengt ca. kl. 10–13

Etappe Rånåsen – Lia: Stengt ca. kl. 11-14

Etappe Rånåsen – Høgda – Geiteryggen: Stengt ca. kl. 11–15

Etappe Rognehaugen – Amunderud – Sitpåsletta: Stengt ca. kl. 12–16

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken