Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Rikstoto øker hverdagspremiene med millioner

Artikkelen er over 4 år gammel

Styret i Norsk Rikstoto har besluttet å øke overføringer øremerket hesteeierpremier til hverdagssporten med fire millioner kroner for 2017.

OSLO: Beløpet fordeles med 3,6 millioner til Det Norske Travselskap og 400 000 kroner til Norsk Jockeyklub.

Styret anmoder sportens sentralforbund om at de to sportsorganisasjonene prioriterer å øke premiene i hverdagstravet.
- Styret har fattet vedtaket for å styrke det norske spillproduktet, opplyser NRs styreleder, Jan Petter Sissener i en pressemelding.

Først tjene, så fordele

- Hestesportens økonomimodell har fram til nå fungert slik at vi har fordelt midlene før vi har tjent dem. Nå og i framtiden ønsker vi å gå over til en modell hvor vi faktisk tjener pengene før vi fordeler dem, forklarer Sissener.
Norsk Rikstoto har i juli og august hatt to av historiens beste omsetningsmåneder, og har passert fjorårets rekordtall. Etter åtte måneder av 2017 ligger NR 50 millioner kroner foran budsjett.

Ti millioner totalt i økte overføringer

Etter vedtaket har Norsk Rikstoto økt overføringen til sporten på bakgrunn av oppnådde resultater i år med 6,5 millioner til hesteeierpremier, 3,0 millioner til sentralforbundene og 500 000 kroner i arrangementsstøtte. I tillegg har driftsselskapene pr. 31.07 mottatt 2,0 millioner i økte provisjonsinntekter som følge av den positive omsetningsutviklingen. 
- Styret i Norsk Rikstoto vil vurdere en ytterligere styrking av premienivået i trav- og galoppsporten etter framleggelse av regnskapene pr. 3. kvartal, opplyser NRs styreleder.

- Velkomne midler

- En premieøkning i hverdagstravet har lenge vært ønsket av sportens aktive, og det er ingen som er uenige i at dette er midler som er kjærkomment. Premieøkningen vil skje allerede fra 1. oktober, men nærmere detaljer vil ikke være klare før i uke 38. Nye premieskalaer for oktober vil bli sendt ut, opplyser DNTs generalsekretær Svein Morten Buer. 

Kommentarer til denne saken