Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere langrennsløper Ida Eide (30) døde etter mosjonsløp

Artikkelen er over 2 år gammel

Ida Eide (30) fra Beitostølen falt om under Norgesløpet på Jessheim lørdag. Hun døde på Ullevål sykehus søndag.

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer», bekfrefter familien overfor NTB.

Ida Eide var søster av landslagsløperen Mari Eide (28). Søsteren har reist hjem fra langrennskvinnenes treningssamling i Livigno.

Funnet av forbipasserende

Ida Eide ble funnet livløs av forbipasserende i Industriveien et stykke utenfor selve løypa i Norgesløpet på Jessheim. Ambulanse og politi ble tilkalt.

Ifølge operasjonsleder Tom Sandberg i politidistrikt Øst ble var hun ikke bevisst og pustet ikke da hun ble funnet.

– En kompis, trolig også melder av hendelsen, gikk i gang med hjerte- og lungeredning umiddelbart. Hun ble fløyet med luftambulanse til Ullevål og pustet da med hjelp, sier Sandberg.

Varslet av politiet

– Ingen av våre løypevakter eller mannskaper registrerte det som skjedde, og det var heller ingen løpere som meldte fra om noe unormalt. Vi ble varslet av politiet om det som hadde skjedd, sier Nils Kr. Wiig, arrangementsleder for Norgesløpet i arrangementsklubben Ull/Kisa.

Norgesløpet er et mosjonsløp over 10 og 5 kilometer. Starten på løpet var klokka 14.00, og Ida Eide løp 5 kilometer, opplyser Wiig.

30-åringen fra Beitostølen døde søndag på Ullevaal sykehus.

I langrennsmiljøet

Ida Eide spilte fotball og gikk på ski i ungdommen. Hun har blant annet en bronsemedalje i sprint fra junior-NM.

Selv om Ida ikke har satset på langrenn på flere år siden, har hun hatt sterk tilknytning til langrennsmiljøet, ikke minst gjennom vennskapet med Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Etter Tour of Canada i 2016 var hun sammen med Therese og Ingvild på ferietur i Karibia.

Langrennsmiljøet er rammet av et tragisk dødsfall for andre gang i løpet av kort tid. 29. juli omkom Vibeke Skofterud i en vannskuterulykke utenfor Arendal.

Tre søstre

Ida Eide var eldst av i alt tre søstre, som alle har vært svært aktive i idrett i alle år. Mari (28) og Hilde (22) er fortsatt aktive. Mari fikk foran kommende sesong plass på landslaget i langrenn, mens Hilde har deltatt i EM i skiskyting.

Faren, Bjørn Eide, har deltatt i samtlige løp i Fjellmaraton, først 20 helmaraton, deretter 19 halvmaraton.

Ida Eide var bosatt på Fornebu, var ansatt i Norsk Hydro og samboer med Nils Ingar Aadne (35), bedre kjent som artisten Nilsi.

Han medvirker for tida i forestillingen «Den spanske flue», som hadde premiere på Oslo nye teater torsdag 30. august. Han er også en svært ivrig skiløper.

BAKGRUNN: Eks-idrettsutøver fra Vestoppland død – falt om under mosjonsløp  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.