– Dette var veldig gøy og litt overraskende. Over halvparten av elevene i klassen deltok, forteller Jakob Helmenbakken (13).

Godt klassemiljø

Fra 8C ved Gran ungdomsskole deltok 16 elever under Viggaløpet 28. april. Det utgjør 64 prosent.

– Egentlig var det flere som skulle være med også, men vi er veldig fornøyd med oppmøte. Vi hadde planlagt å prøve å vinne konkurransen på forhånd, så det var moro at vi klarte det, sier Sandra Melgård (13).

Det var hun som mottok pokalen og pengene da Egil Lindahl fra Brandbu idretsforening kom til skolen på overraskelsesbesøk tirsdag formiddag.

– Vi er en fin og sporty gjeng med et godt klassemiljø. Noen gikk og noen løp, men det viktigste var å fullføre, forteller Tilla Bekkelund Bekken (13).

Nå er klassen motivert til å gjøre det enda bedre neste gang.

– Det hadde vært utrolig gøy å vinne klassekampen hvert år vi går på ungdomsskolen. Målet er at vi skal øke prosenten til neste år, sier Jakob Helmenbakken.

– Viktig å motivere ungdommer

Og premien, som er sponset av AVAZETS har de ikke bestemt seg for hva de skal gjøre med enda.

– Den går jo til klassekassa, så det blir vel en klassetur tenker jeg, sier Sandra Melgård.

Les også: 


Egil Lindahl synes det er viktig å motivere ungdommer til å delta i Viggaløpet.

– Tidligere har vi hatt bedriftskonkurranse, men vi gikk over til klassekonkurranse for å dra med oss barn og ungdom. Vi synes det er kjempestas at Viggaløpet kan bli et arrangement for både liten og stor, sier Lindahl.

Lunner vant kommunekampen

Men noe som har kommet for å bli er kommunekampen mellom Gran og Lunner. Også i år, som i fjor, var det kommuneansatte ved Lunner som stakk av med vandreskjoldet.

– Det er litt prestisje i å vinne kommunekampen. Siden 2010 har Lunner vunnet fem ganger og Gran tre, forteller Lindahl.

Han er fornøyd med deltakerantallet i årets viggaløp.

– Vi har ligget på et stabilt deltakerantall de siste årene. I år var det 777 som fullførte, forteller Lindahl.

Les også:

Bildeserie

Viggaløpet 2018 del 1. Se bilder her.

Les også:

Bildeserie

Viggaløpet del 2. Se bilder fra målgang i Brandbu.