Klar for vårens vakreste eventyr – Viggaløpet

FOLKEFEST: 27. april  er det klart for et nytt Viggaløp. Denne gang med start i Brandbu. Her fra løpet i 2018.

FOLKEFEST: 27. april er det klart for et nytt Viggaløp. Denne gang med start i Brandbu. Her fra løpet i 2018. Foto:

Av

Lørdag 27. april smeller startskuddet for årets utgave av Viggaløpet. For 29 gang arrangerer Gran IL og Brandbu IF løpet som er blitt en massemønstring både for aktive og trimmere.

DEL

InnsendtMellom 800 og 1000 deltar årlig i løpet som i år går fra Brandbu stadion med målgang i Storgata i Gran.

Et løp for alle

Arrangørene er svært fornøyd med at så mange bedrifter benytter Viggaløpet som en happening både for å trimme og for å dyrke det sosiale fellesskapet. For noen er konkurranseelementet viktig, for andre er det simpelthen deltakelsen som teller.

Mange har erfart at turen mellom Brandbu og Gran ikke betinger månedsvis med trening, men arrangøren oppfordrer til å bruke den siste måneden til å forberede seg godt til løpet. Kanskje akkurat Viggaløpet kan bli målet for vårens treff i syklubben, trimgjengen, trilleklubben eller familiens felles trimtur.

LES OGSÅ: Kom i form til Viggaløpet

Ny påmelding for aktive

Nytt i år er at alle aktive må melde seg på via www.eqtiming.no. Forhåndspåmeldingen er innen 23. april. Alle aktive må ha startnummer på brystet, siden brikken sitter i startnummer.

For trimmere, bedrifter og skoleklasser er det påmelding på www.npnet.no/vigga, slik som tidligere.

Arrangørene håper også at flere skoleklasser hiver seg på konkurransen. I år deler vi ut to premier på 2 000 kroner til skoleklasser. Den skoleklassen på mellomtrinnet med størst deltakerprosent og den klassen på ungdomstrinnet med størst deltakerprosent får kroner 2000,- hver til klassekassa. I fjor var det 8C på Gran ungdomsskole som gjennomførte med størst deltakelse.

Kommunekampen

Gran og Lunner kommune fortsetter den skarpe deltakerkonkurransen, etter Lunners seier i fjor.

Klarer Willy og Lars Ole å mobilisere folkevalgte og ansatte slik at Gran kommune kan komme sterkere tilbake og vinne i år? Vi regner med Harald og Dag i Lunner kommune fortsatt gjør hva de kan for å vinne kommunekampen, så dette blir spennende.

Antall aktive løpere har de siste årene vært på rundt 200. Spennende å se om vi kan få noen som utfordrer løyperekordene i år. For damer er løpsrekorden fra Brandbu til Gran på 33.37 og ble satt i 2015. For menn er løpsrekorden fra 2017 og den er på 29.00. Flotte vandrepokaler i både dame- og herreklassen bør inspirere. Som vanlig vanker det flotte premier for de aktive.

Handelsstanden i Gran og Brandbu har gitt premier og gavekort for vel 20.000 kroner, som trekkes på startnummeret, så her er det muligheter for fine premier til alle som deltar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags