Gå til sidens hovedinnhold

Dyrere å være pendler, uansett transport

Artikkelen er over 5 år gammel

Regjeringen gir mindre skattefradrag for pendlere. I tillegg øker de togprisen.

GRAN: I dag er det slik at du må ha minimum 16.000 kroner i reiseutgifter til jobb for å få skattefradrag. I forslag til statsbudsjettet er det foreslått å øke bunnfradraget til 22.000 kroner.

Dette innebærer at dersom du kjører bil, må avstanden til arbeidssted minimum være 64 kilometer tur/retur for at du skal få skattefradrag. Med dagens regler er det 46 kilometer. I kroner betyr det rundt 1800 kroner i økte utgifter med en skatt på 30 prosent.

– Hadeland har jo mange pendlere som vil bli rammet av dette. I ei tid der stadig flere er nødt til å reise ut av bygda for å få jobb, synes jeg dette er et beklagelig grep, sier Anne Tingelstad Wøien, stortingsrepresentant fra Gran.

I tillegg til høyere bunnfradrag, foreslår regjeringen også å øke togprisene med to prosent.

– Det er merkelig at regjeringen legger opp til økt bilkjøring på denne måten, kommenterer Tingelstad Wøien. I en pressemelding fra partiet pekes det på at de i sitt alternative statsbudsjett for 2015 foreslo mer skattelette til dagpendlere gjennom å øke kilometersatsen for arbeidsreiser. I tillegg foreslo Senterpartiet at alle som har mer enn 50.000 kilometer i arbeidsreise skal få trukket fra 70 øre per kilometer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.