Venke vant fotokonkurransen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Med sine bilder fra Roa, gikk Venke Fredriksen til topps i kommunens fotokonkurranse.

DEL

ROA: Lunner kommune har i høst arrangert fotokonkurranse under temaet "Mitt Roa".

Ønsket har vært å involvere innbyggerne i forbindelse med stedsutviklingsprosjektet for Roa sentrum.

Venke Fredriksen er en av deltakerne i konkurransen. Hun har bidratt med flere bilder og er nå kåret som vinner, i alle konkurransens tre kategorier.

– Jeg tar mye bilder og har lenge hatt en interesse for foto, forteller Fredriksen.

– Tok storeslem

Bildene i konkurransen skulle illustrere tre ulike temaer:

1. Arkitektur og bygningshistorie

2. Stier og turveger

3. Mennesker og møteplasser

Rammen for det hele var Roa. Til sammen ble det sendt inn 21 bilder i konkurransen.

Ordfører Harald Tyrdal og journalist Jørn Haakenstad har sittet i juryen og valgt ut de tre vinnerbildene. De to har ikke visst hvem som har tatt bildene når de har valgt dem ut.

– Det er gøy å vinne, selv om det ikke var mange deltakere. Det er gledelig å høre at juryen likte mine bilder, jeg har jo tatt storeslem jeg nå, ler Fredriksen.

Skulle hente bilen

Hun vant arkitekturkategorien med et bilde av Roa stasjon.

– Dette bildet ble valgt fordi det er gjenkjennelig, men likevel knipset fra en litt annen vinkel enn vanlig, forklarer Haakenstad.

I kategori to vant Fredriksen med et landskapsbilde av Viggadalen.

STIER OG TURVEGER: "En fin tur når man følger "bakvegen" gjennom Nordmarka fra Harestua til Roa. Variert landskap med skog, natur, innsjø, jordbruk og noen ganger fantastisk utsikt som strekker seg langt utafor våre kommunegrenser." Dette skrev Venke Fredriksen da hun publiserte dette bildet.

STIER OG TURVEGER: "En fin tur når man følger "bakvegen" gjennom Nordmarka fra Harestua til Roa. Variert landskap med skog, natur, innsjø, jordbruk og noen ganger fantastisk utsikt som strekker seg langt utafor våre kommunegrenser." Dette skrev Venke Fredriksen da hun publiserte dette bildet. Foto:

– Dette bildet tok jeg da jeg var ute på en gåtur fra Vestbygda til Hadeland Bil for å hente bilen på verkstedet. Jeg visste ikke at det var så fantastisk utsikt på vegen, forteller Fredriksen.

I den tredje kategorien "Mennesker og møteplasser" falt juryen for hennes bilde fra svømmebassenget på Frøystad.

– Morsomt bilde og bra motivvalg, mener Haakenstad.

MENNESKER OG MØTEPLASSER: "Filminnspilling for innsamlingsaksjon. Nærværelset arbeid for lokal kreftomsorg, spennende og givende arbeid til glede for mange", skrev Venke Fredriksen i teksten til dette bildet.

MENNESKER OG MØTEPLASSER: "Filminnspilling for innsamlingsaksjon. Nærværelset arbeid for lokal kreftomsorg, spennende og givende arbeid til glede for mange", skrev Venke Fredriksen i teksten til dette bildet.

LES OGSÅ: Nå skal det legges en plan for Roa sentrum

Premie under folkemøte

Det er Asplan Viak som, på vegne av Lunner kommune, arbeider med en stedsanalyse for Roa. Konkurransen er arrangert som et ledd i dette arbeidet. Arealplanlegger Ida Mjøs opplyser at ordfører Harald Tyrdal vil overrekke premiene til vinner Venke Fredriksen under folkemøtet om Roa 30. november. Premien er trykk av bildene på lerret i stort format.

– Deltakelsen i fotokonkurransen gikk litt trådt i begynnelsen. Vi bestemte oss derfor for å forlenge konkurranseperioden og jobbe for å gjøre den mer kjent. Vi har fått god hjelp fra Ung Hadeland og lokalavisen. Etter dette tok deltakelsen seg noe opp, og vi er fornøyd med bidragene som har kommet inn, sier Mjøs.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags