Gå til sidens hovedinnhold

Steinerud bru – gangbru for hundrevis av husstander

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om denne brua blir borte, noe vi er redd vil skje om kort tid, vil de nærmeste beboerne på vestsiden av Rv. 4 måtte gå 25 minutter gjennom trafikkert industriområde framfor tre minutter over brua som binder sammen gutuer.

Hvem ville fjernet ei bru på en bilvei og sagt at dere kan kjøre 20 minutter ekstra for å komme til samme utgangspunkt?

Disse gutuene danner en eldgammel ferdselsvei fra Emse øverst i Sør-Moen til Gamle Kongevei og pilegrimsleden i Tingelstad.

  • Brua gir mulighet for fine rundturer, også for rullestolbrukere.
  • Brua gjør at man kan gå på ski til og fra løyper som kjøres opp over jordene til Moen skole og videre løypenettet til Lygna.
  • Brua gjør at folk i et tett utbygd område med boligfelt og næringshage i Mohagen, Steinerud og Trulserudfeltet, fortsatt har lett tilgang til natur med skog og gutuer mellom jorder.

Er ikke dette viktig nok i et område der det meste av skog, havnehager og natur har måttet vike? I et område hvor det nå bor veldig mange, og hvor biltrafikken stadig øker?

Hvem godtar at sånt skjer i 2021, i ei tid med pandemi, der nettopp det å gå tur har fått ekstra stor betydning for mange? Der vi vet noe om hva dette betyr for vår psykiske og fysiske helse? Der vi ønsker at folk skal bruke beina mer og bilen mindre?

Jeg bare spør ...

Kommentarer til denne saken