JEVNAKER: Med inspirasjon fra «Salmeboka minutt for minutt» på NRK før jul, inviteres det til salmekveld i Randsfjord kirke søndag 26. april.

Kirken har ny salmebok og i den forbindelse arrangerer Jevnaker menighets orgelkomité til salmekveld.
– Salmekvelden i Randsfjord kirke vil vise noe av bredden, og ikke minst den store kulturelle rikdommen vi har i salmeskatten, skriver kantor Kari Monsen Sødal i en pressemelding.

- Mye nytt

I tillegg til Sødal, vil sangeren Tor Kessel, Jevnaker korforening, Stian Roos, sangelev ved kulturskolen, Emma Selte Sand og Øystein Wang bidra. Wang og Sødal kommer til å ledsage salmene på henholdsvis piano og orgel.
– Norsk Salmebok 2013 inneholder et bredt spekter av salmer fra mange tidsepoker og musikalske sjangre. Mye av innholdet er videreført fra Norsk Salmebok -85 og Salmer-97. I tillegg er det tatt inn mye nytt, forklarer Sødal.
Kantoren legger til at det er gratis inngang denne kvelden, men at det blir anledning til å gi en gave til orgelaksjonen ved utgangen. Det pågår nemlig en aksjon for å samle inn penger til nytt orgel i Jevnaker kirke.
– Det blir også en pause undervegs med salg av kaffe, kaker, bilder og kort. Alt til inntekt for nytt orgel, avslutter Sødal.