Gå til sidens hovedinnhold

Stikk finger'n i jorda!

Ditt Hadeland

Vi er inne i høytida for å så, og fra mandag 22. mars kan du låne frø på biblioteket. Frøbiblioteket er et samarbeid mellom Jevnaker Hagelag og Jevnaker folkebibliotek. Vi ønsker å inspirere til dyrking av egne planter og til høsting av frø. Du kan låne frø i vårt frøbibliotek, helt gratis. Det er foreløpig satt ei grense på maks 5 poser med frø per person. Vi oppfordrer til høsting av frø som leveres tilbake til frøbiblioteket, men det er ikke et krav om å levere tilbake for å få låne. Har du frø liggende tar vi gjerne imot.

I frøbiblioteket vårt finner du frø til ulike typer sommerblomster, stauder og grønnsaker. Frøbiblioteket er lokalisert på biblioteket i de gamle kortkatalog-skuffene. Jevnaker hagelag har samlet inn og pakket frøene. Sabine Mertens fra Jevnaker hagelag er en av dem som har pakket frø, og hun har stått for utforming og merking av frøposene. Sabine kan fortelle at Hagelaget gjerne svarer på spørsmål om frø, såing og dyrking.

Vi har hentet inspirasjon og tips til frøbiblioteket vårt fra biblioteker rundt omkring i hele landet, og er spesielt takknemlige til Trondheim folkebibliotek som har lånt oss logoen sin.

Siden biblioteket er stengt for besøk til og med 11. april blir frøbiblioteket foreløpig et take away-tilbud. Ta kontakt med biblioteket på e-post eller telefon for bestilling. Oversikt over frøtypene vi har finner du på bibliotekets hjemmeside. Her finner du også praktisk informasjon rundt bestilling og henting.

Velkommen til Jevnaker frøbibliotek!

Kommentarer til denne saken