Stine Elisabeth Kristiansen Larsen: Vegen videre

Av
DEL

Jeg går nå mitt siste år på videregående, og jeg er klar over at det nå er noen krevende måneder som venter meg. Ikke bare med oppgaver og eksamener, men også med å velge hva jeg skal gjøre med livet.

Da jeg gikk i 10. klasse på ungdomsskolen, var jeg veldig sikker på hvilken linje jeg skulle gå på videregående. Det var ingen tvil om at det skulle være en studieforberedende linje, siden ingen av linjene på yrkesfag passet for meg. Jeg ønsket i tillegg å gå en linje der jeg kunne ha et bredt utvalg med muligheter etter 3. klasse, og ikke måtte binde meg til noe.

Jeg har nemlig alltid vært usikker på hva jeg skal gjøre her i livet. Til slutt endte jeg opp med å gå Medier og kommunikasjon. Dette ga meg studiekompetanse, og var et slags avbrekk fra «vanlig» skole. Jeg har likt denne linja godt, og det har holdt mulighetene for framtiden åpne.

Likevel sitter jeg her, uten helt å vite hva jeg skal gjøre videre. Jeg tenkte alltid at jeg kom til å finne ut av hva jeg ville senere i livet, når fristen begynte å nærme seg, men slik ble det ikke. Fristen for å søke de fleste studier er i april og jeg vet ikke hva jeg skal søke på. Jeg har ikke blitt noe sikrere enn det jeg var i 10. klasse, og jeg vet ennå ikke hva planene mine for de neste årene er.

Det er nemlig vanskelig å finne ut hva du har tenkt å gjøre med livet i en alder av 18, selv om du teknisk sett er voksen. Jeg vet jeg burde ha funnet ut av ønskene mine nå, men slik er det altså ikke. Mange vet i en veldig ung alder hva de har lyst til å gjøre, men andre er helt uvitende. Jeg er en av dem som ikke vet. Med så mange muligheter, er det vanskelig å bestemme seg for noe som vil påvirke meg for resten av livet.

Mulighetene er uendelig mange, og jeg opplever at det kan være mye usikkerhet rundt det å legge planene for store deler av framtiden allerede.

Stine Elisabeth Larsen

Stine Elisabeth Larsen (18) kommer fra Moen og er med i uRed. På fritiden liker hun å ta bilder, redigere videoer og se på serier. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående skole.

Artikkeltags