Gå til sidens hovedinnhold

- En vanskelig uke med mye stress

Artikkelen er over 4 år gammel

Douglas kom seg komfortabelt videre i lørdagens stjernekamp, hvor herrene ble stående igjen som de store vinnerne på terningene.

Nerver i mengder til tross, overbeviste Adam Douglas dommerpanelet og ikke minst de stemmeberettigede om at han fortjener stadig flere muligheter til å fortsette å imponere. Nå er han overlykkelig over å være ferdig med uken som var.

– Jeg er så veldig glad og det er deilig å ha kommet seg gjennom dette. Dette har vært en veldig vanskelig uke med høy stressfaktor, sier han sent lørdag kveld.

Adrian ut

Hovedstadspressen var klare på sine tilbakemeldinger at det var Adam, Aleksander og Didriks store kveld. Spesielt Didrik Solli-Tangen fikk salen til å gå av hengselene da han sang opera som om han aldri skulle ha gjort noe annet.

Den store overraskelsen, i motsatt ende av skalaen, var nok for flere enn bare terningtrillere i riksredaksjoner at Benedicte Adrian ikke imponerte mer. Etter å ha skapt seg en karriere som ligger i operaens landskap, ble det bråstopp lørdag, etter den teknisk særdeles vanskelige arien hun hadde valgt. Hun ble den av stjernekamplaget som fikk færrest stemmer ved endt sending.

Dommerne: - Litt Adam og litt opera 

Bluesrock neste helg

Douglas var før stjernekamp «vanlig» musiker og ikke tv-fjes i bandet High Red, hvor beina er godt plantet i bluesrocken og funken. Så at neste helg, som står i bluesrockens tegn, er noe han ser fram til er på ingen måte en overraskelse. Også Ida Maria, som stilte med ekstremt handikap til start under lørdagens operasendingen, ser fram til neste lørdag da også hun er på hjemmebane. Adam er i alle fall klar på at nervene og stresset er noe roligere enn hva de var før helga.

– Jeg gleder meg sinnssykt mye til neste lørdag allerede. Da blir det kos, sier en fornøyd bluesrocker etter operadebuten.

Bildeserie

Bildeserie: Adam Douglas i Stjernekamp

 

Gode tilbakemeldinger

Solveig Kringlebotn var med i dommerpanelet lørdag kveld og var i forkant veldig spent på hva deltakerne ville få til siden de, i motsetning til Benedicte Adrian, var heller ukjente med sjangeren.

– Dette var litt Adam og litt opera. Du synger på din egen måte og former det så fint og er så musikalsk. Dette er en veldig vakker sang som kan synges på flere måter. Dette satt, var tilbakemeldingen fra Kringlebotn, som hadde vært sangcoach for Douglas i den siste uka.

Mona B. Riise var ikke overraskende full av lovord om Adams framførelse.

– Jeg ble dratt inn av formidlingen av en gang, og det var nydelig å høre på. Du bruker sangstemmen din og selv om det ikke er helt operatone, blir det så fint, kvitret hun.

Thomas Felberg kalte Adams opera en poparie, men på en god måte.

– Jeg følte operaen jeg i mine rockeører. Litt poparie, men det er ment som en kompliment. Vel blåst. Jeg nøt det, var hans tilbakemelding.

VGs anmeldelder Ingvill Dybfest Dahl ble særdeles imponert over Douglas og trillet en femmer på terningen, mens Dagbladets Torgrim Øyre havnet på en firer. Sistnevnte mener Adams viser god kontroll på både toner og teknikk.

Dette sang deltakerne:

1. Adam Douglas: Nemorinos arie fra Elskovsdrikken

2. Lisa Børud: Bertas arie fra Barbereren i Sevilla

3. Gaute Ormåsen: Rodolfos arie fra La Bohème

4. Aleksander Walmann: Figaros arie fra Barbereren i Sevilla

5. Ida Maria: Cherubinos arie fra Figaros bryllup

6. Benedicte Adrian: Arien til Nattens Dronning fra Tryllefløyten

7. Didrik Solli-Tangen: Tårnarien fra Tosca

Kommentarer til denne saken