Gå til sidens hovedinnhold

Stor salgsutstilling med Inger Karthum

Ditt Hadeland

Lørdag 17. april åpner Glasslåven kunstsenter dørene til salgsutstilling med Inger Karthum.

Karthum bor og arbeider i Drammen, men har tidligere vært hadelending i nesten 30 år. I den perioden utsmykket hun blant annet kommunestyresalen på Jaren med 16 digitale trykk, som er en kulturhistorisk- og årstids-reise gjennom Hadeland.

Tidligere jobbet Karthum som grafiker, men har de senere år beveget seg mot maleriet. For tiden jobber hun mest med linjers retningsendring og ideen om hvor lite som skal til for å bringe uro i noe som i utgangspunktet er i balanse. Hun jobber med en lag-på-lag-virkning i bildene, der overflaten pusses ned slik at underliggende lag avdekkes. Karthum er opptatt av det assosiasjonsskapende ved at en minimalistisk, stram enkelhet i komposisjon og linjer, står i kontrast til en mykere tekstur. Bildene bærer preg av en kontrollert tilfeldighet, og nærmest uten symboler gis betrakteren større rom for fri tolkning og opplevelse.

Noen av disse trykkene vil være tilgjengelig på Glasslåven under utstillingen. Karthum fyller begge utstillingsrommene på Glasslåven, og presenterer i hovedsak nye arbeider. Utstillingen vil være åpen hver lørdag og søndag framover.

Kommentarer til denne saken