Gå til sidens hovedinnhold

Store smil på Sagvollen

Norges Handikapforbund avdeling Hadeland arrangerte nylig aktivitetsdag for barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelser på Sagvollen i Gran.

Ditt Hadeland

Styret hadde planlagt flere aktiviteter i løpet av året, men som andre frivillige organisasjoner har vi dessverre måttet avlyse alt på grunn av covid-19. I fjor hadde vi en flott dag på Ulsnestangen med over 100 deltakere; med hundekjøring, padling og grilling. I år måtte vi forsøke å tenke litt nytt.

LES OGSÅ: Nytt tiltak skal gi storørreten i Randsfjorden bedre gyteforhold

Hardt rammet gruppe

Det er mange som har vært hardt rammet av pandemien, og vår medlemsgruppe har kanskje vært blant de hardest rammede med tap av helsetjenester, terapiridning, habiliteringstjenester, fysioterapi og stengte dagaktiviteter. Når det bare har vært lov med én eller få lekevenner, har det vært ekstra vanskelig for dem som ikke har blitt valgt som den ene.

Les også

Elevene reagerer på det de fant ved Jarenvatnet: – Dette er helt sjukt!

Mange av oss har tydd til reiser i Norges langstrakte land, naturen og det den har å by på, noe som har gitt gode minner og fine mestringsopplevelser. Det er dessverre ikke slik at det er så lett for alle å benytte seg av de fine friluftsområdene vi har på Hadeland, da mange har behov for tilrettelegging og ledsagere. Vi i styret mente derfor at det var ekstra viktig å få til noe for vår gruppe, og måtte gå i tenkeboksen for å finne ut hvordan vi skulle løse dette mens vi overholdt smittevernreglene.

Uoppdaget perle

Les også

Fiskeentusiast Arnfinn er bekymret for ørreten i Randsfjorden: – De har rasert hele elva, dette er en katastrofe

Løsningen ble en fin uteaktivitetsdag med bål, natursti, fiskekastekonkurranse og medbrakt nistepakke. Sagvollen var for mange en uoppdaget perle, og vi fikk flott vær og bildeskjønne omgivelser. Noen av oss syntes det var som å komme til Bakkebygrenda! Utedoen ble tilrettelagt med en hjemmelaget rampe, og håndspriten sto tilgjengelig på en stubbe, selvfølgelig i passende rullestolhøyde.

Det var utrolig moro å se unger både med og uten rullestol som koste seg med å kaste etter fisk (riktignok uten at den beit). For noen var det ikke så viktig med agn heller, for det var deilig bare å komme seg litt ut. Manglende fiskelykke førte ikke til sure miner, og det ble i stedet fine premier som ble delt ut til alle som deltok. Takk til alle som bidro med premier, samt Gran almenning, Gran jeger- og fiskerforening og selvsagt alle deltakere og frivillige!

Les også

Tom Håkan gjorde unikt funn på Granavollen: – Dette er nok noe av det kuleste jeg har funnet

Kommentarer til denne saken