Etter en svært amputert start på sesongen med nedstenginger og avlyste kamper har vårparten vært svært travel for både Jaren og Grans håndballjenter. I lange perioder var det heller ikke lov å ha treninger. Like fullt holdt lagene det gående.

– Det gjaldt å være kreative, trene ute og finne løsninger som kunne fungere, sier Morten Hansen som er del av trenerteamet til Gran. Han skryter av ungdommenes treningsvilje og tålmodighet, til tross for omstendighetene.

Supportere ga support

Jentene på Jaren ILs lag – og Gran håndballklubbs lag er født i 08. For Grans del var det knyttet spenning til å møte eldre spillere i regional serie. Flere av lagene de møtte hadde både ett og to år eldre spillere.

– Vi startet med sjumålstap, men det skulle ikke ta lang tid før jentene la vekk respekten og da gikk også kampene stadig bedre, forteller Hansen.

Han skryter av framgang og bredde i laget, og er godt fornøyd med sesongen som nå er tilbakelagt. Vi endte opp som avdelingsmestre og var dermed kvalifisert til seriesluttspill i Stangehallen lørdag, som endte med seier over Gjøvik i første kamp, og over Furnes i finalen.

– Stemningen var på topp da bussen med spillere, trenere, foreldre, besteforeldre, søsken, kompiser, for ikke å glemme 2009 jenter med foreldre dro fra GIL-parken lørdag. Inne i hallen var det en fantastisk stemning. Jenter 2009 med stortromme og høy musikk, kombinert med Jaren 2009 jentene sin fantastiske heiagjeng, måtte dette bare bli en stor opplevelse. Seier 17–15 over Furnes gjorde at jubelen sto i taket. Vi er så utrolig stolt av denne gjengen, sier Hansen på vegne av trenerteamet.

Heiet på hverandre

Jarens 08-jenter meldte på to lag i nivå tre. I løpet av sesongen har det blitt spilt svært mange kamper, toppet med finalespill for et av lagene lørdag.

Da ville det seg slik at Jaren-jentene og deres supportere hadde kommet til Stange, og med det doblet fanskaren seg på tribunene. Det bli liv og leven med trommer, blås og bjeller.

– Vi er veldig stolte både av laget, og laget rundt laget, kommenterer Trude Solbakken Lysenstøen som er en av fem trenere rundt Jarens jenter.

Strømbrudd

Begge Jarens lag kvalifiserte seg til sluttspill. Trener Solbakken Lysenstøen forklarer at de trakk det ene laget til sluttspillet av praktiske hensyn. Sesongen ga Jarens jenter tre pokaler; en som avdelingsmestere.

Finalen for Jarens del ble både lang – og spennende.

Etter ti minutter var Jaren i ferd med å ta innpå Ring IL etter å ha ligget under fra start. Jaren lå ett mål bak Ring da det plutselig ble stupmørkt i hallen. Det viste seg at hele Stange var mørklagt fordi en kabel var gravd over. Det betydde en halvtimes avbrudd før kampen igjen kunne starte. Avbrekket til tross, Jaren halte til slutt i land en seier med jublende heiagjeng fra både Gran og Jaren på tribunen.

Plass til flere

Til sammen teller Gran og Jaren 24 spillere, 10 på Gran og 14 på Jaren. De to lagene kniver fortsatt, og elsker å møte hverandre til kamp. Lagenes mål er å holde på flest mulig, lengst mulig. Samtidig er trenerne klare på at dette fort kan bli spillere som er på samme lag om noen år.

– Den bredden dette gir oss, gjør oss robuste på Hadeland for å bygge lag framover. Det er veldig moro, sier Kjærsti Røstøen Lereng.

Morten Hansen legger til at om lokale jenter har lyst til å ta opp igjen håndballen, eller om noen har flyttet til bygda – så er de hjertelig velkommen.