– El prix – Verdens største elbiltest - kjører onsdag 1. februar gjennom ditt lokalområde, skriver Norges Automobilforbund (NAF) i en pressemelding.

Bilene kjører fra Oslo om morgenen. Underveis har bilene korte pauser på Gjøvik, Vinstra og Dombås. Etter endt test samles alle bilene på Otta, skriver Varingen.

Det er alltid knyttet stor spenning til NAF og Motors vintertester. Hvor langt klarer bilene å kjøre under norske vinterforhold? Kuldegrader, vind og snø gjør innhogg i rekkevidden. Vil noen komme i nærheten av den offisielle rekkevidden (WLTP) under årets test?

I årets vintertest er det med rekordmange kinesiske elbiler. Bilmerker som JAC og Voyah er fremdeles ukjente for mange. Med er også den retro-inspirerte ID.Buzz. Alt i alt er det 30 elbilnyheter på veien denne vinter-onsdagen.

Årets test er den fjerde vintertesen i rekken. I tillegg har testen blitt kjørt tre somre. Alle elbiler som kommer på markedet i Norge er gjennom NAF og Motors test begge årstider.

Dette gir et godt bilde av hvor langt bilene kjører sammenlignet med hva som står i salgsbrosjyren.

Kjøreruta er fra Oslo via riksvei 4 til Gjøvik og videre nordover E6 til Hjerkinn. Fra Hjerkinn kjører bilene via Folldal og over Venabygdsfjellet. De som kommer over fjellet fortsetter nordover på E6 fra Ringebu igjen.