Mange mistet strømmen i uværet

Uvær og lynnedslag sett fra Disen i Oslo torsdag ettermiddag.

Uvær og lynnedslag sett fra Disen i Oslo torsdag ettermiddag. Foto:

Av

Titusenvis har vært strømløse på Østlandet som følge av tordenværet. Både på Jevnaker og i Ringerike er innbyggere rammet.

DEL

Alle kundene fra Eggemoen via Hvalsmoen til Hen mistet strømmen torsdag ettermiddag, melder Ringerikskraft.

– Det har vært lynnedslag på Eggemoen, og vi jobber med å lokalisere flere feil i området, informerte selskapet like før klokken 14.

En halvtime senere hadde de fleste fått strømmen tilbake, men problemene gjelder fortsatt enkelte abonnenter torsdag kveld.

– Vi jobber videre med feilretting på stedet. Tronerud Engineering antas å ha strømmen tilbake klokken 21, melder strømselskapet.

Heggen og Jevnaker

Klokken 18.12 melder Ringerikskraft om et strømbrudd på Heggen. Det jobbes fortsatt med å feilsøke her.

På Jevnaker har flere av Glitres kunder også mistet strømmen i løpet av torsdag.

Mange mistet strømmen i Østre Jevnaker en stund ved 18.30-tiden.

Ved 19-tiden er bare enkelte abonnenter på grensa mellom Østre Jevnaker og Lunner uten strøm, i tillegg til noen på grensen mellom Jevnaker og Gran på vestsiden av Randsfjorden.

Mange kortvarige brudd

Titusenvis har vært strømløse på Østlandet som følge av tordenværet i dag. Heldigvis var de fleste strømbruddene kortvarige.

Kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett opplyser til NTB at det er registrert 35.000 strømløse husstander etter klokken 13 torsdag.

– Områdene som er hardest rammet, er Asker, Romerike og nordre del av Østfold, sier Schau.

Rundt klokken 18 torsdag kveld er det fortsatt 4.000 uten strøm.

– Det er umulig å si sikkert når de vil få igjen strømmen, men vi jobber på spreng. De fleste har fått tilbake strømmen i løpet av kort tid, sier han.

Allerede ved 14-tida var det registrert flere strømbrudd rundt omkring på Romerike, meldte Romerikes Blad.

– Vi har ekstra høy beredskap i dag, både sentralt og ute i felten, sa Schau til avisa tidligere torsdag. Han ba folk ta sine forholdsregler.

– Trekk ut støpselet på det som ikke absolutt må brukes. Veldig mange elektroniske artikler tåler ikke den høye spenningen som kommer med et slikt vær, sa han.

60 av Glitres kunder meldes også å være uten strøm torsdag kveld. Halvparten av disse bor på Jaren og i Brandbu-området, mens det også er noen uten strøm i Lunner, rett ved grensa til Jevnaker.

Artikkeltags