Strømmen borte for tusenvis av abonnenter

STRØMLØST: Her er området som er/har vært uten strøm.

STRØMLØST: Her er området som er/har vært uten strøm. Foto:

I flere runder torsdag har strømmen vært borte for mange i Lunner og Jevnaker.

DEL

Over 3000 abonnenter mistet strømmen i deler av Lunner og Jevnaker torsdag ettermiddag.

Det var i 12-tiden at strømmen forsvant. Den formelle årsaken er driftsforstyrrelser, men på direkte henvendelse til Glitre energi nett så får vi opplyst at det blant annet skyldes et tre over linje.

Over 3600 abonnenter ble berørt.

Feilen er funnet og blir rettet på. Flere abonnenter har også fått igjen strømmen etter bruddene like etter klokka 12. Det opplyste kommunikasjonssjef Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi da avisa Hadeland tok kontakt.

Det har blåst opp til kuling utsatte steder på Hadeland og vinden vil vedvare mot kvelden og løye i løpet av natten, ifølge meteorologene.

Når klokka har passert 14 hadde de fleste fått strømmen tilbake. 15 kunder sto da fortsatt oppført som strømløse.

Nytt brudd – nye trær har gitt etter for vinden

En times tid senere ble strømtilførselen ustabil igjen: Nesten 1700 abonnenter mistet strømmen igjen. Flere av disse var i samme område – men årsaken var nye trefall på tre forskjellige steder.

Det opplyser Connell til Hadeland i 15.30-tiden. Da er trærne allerede lokalisert og feilrettingen i gang. Mange abonnenter ble raskt koblet om og fikk strømmen tilbake. Etter en halvtime er det bare 367 abonnenter som fortsatt er uten strøm.

– Det er ingen grunn til å tro at dette blir langvarig, sier Connell, og erkjenner at dette er ekstra kjedelig i disse tider med mye hjemmekontor.

Når klokken nærmer seg 16.30 er det 40 abonnenter som fortsatt er uten strøm.

Da klokken passerte 18:00 hadde flesteparten fått tilbake strømmen, med unntak av to abonnenter.


Gult farevarsel

Det er strømproblemer flere steder på Østlandet torsdag ettermiddag, skriver NTB. Det er utstedt gult farevarsel på deler av Østlandet på grunn av sterk vind i dag.

Meteorologisk institutt har varslet om vindkast omkring 20 m/s i indre og lavereliggende områder sør for Mjøsa, torsdag formiddag og ettermiddag.Haaken

LES OGSÅ: Så kom ruskeværet: Det er sendt gult farevarsel

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags