Ikke nok med fantastiske prestasjoner i nasjonale konkurranser som klubben aldri har vært vitne til tidligere, plasseringer blant de beste i landet i sin gren troppsgymnastikk og å ha blitt kåret til årets idrettsutøver 2021. Det hele topper seg nå med at Gran få sin første landslagsgymnast.

Joakim Lange 16 år er tatt ut landslagets bruttotropp til EM i troppsgymnastikk. Første samling for Joakim med landslaget starter allerede 13. mai.

Nyheten om Landslagsuttak ble overbrakt av hovedtrener Happy mens Joakim var på jobb for Gran IL under årets største konkurranse, Opplandspokalen.

Joakim var en del av Happy sitt trenerteam under konkurransen hvor Gran IL dro inn medaljer i junior- og seniorklassen i troppsgymnastikk.

Dette er meget stort for en liten klubb som Gran IL.

Joakim har hatt en drøm om å komme på landslaget siden han var en liten gutt. Etter to år i Gran IL hos hovedtrener Happy Norbeck, ser det ut til at drømmen kommer til å gå i oppfyllelse.

– Happy lovet faren min og meg at om jeg sto på like mye som jeg viste på trening, skulle Happy sørge for at jeg kom på landslaget i løpet av et par år. Dette har vi tullet mye med, men det viser seg nå at det er sant, forteller en fornøyd Joakim Lange.

– Jeg trives veldig godt med mine lagkamerater i Gran så dette er egentlig en seier for oss alle i troppen.

– Jeg er sjelden borte fra trening og på trening prøver jeg å fokusere på meg selv og hvordan jeg kan bli bedre på det jeg gjør. Selv om Troppsgymnastikk er en lagsport, er jeg selv ansvarlig for å utvikle meg til å bli den gymnasten jeg ønsker å være, sier Joakim.

Å høre ordet «nemlig», som er Happy sin signatur-tilbakemelding når noe er korrekt, gir alltid en god følelse og da vet jeg at jeg er på riktig vei, legger Joakim til.

– Joakim er en person som er villig til å ofre det som skal til for å komme dit han ønsker. Er det noen som fortjener denne sjansen så er det han, sier Happy selv.

Happy er ingen nybegynner i gamet og har hatt flere gymnaster på Landslaget underveis i sin 15 år lange karriere som trener på topp nivå i Norge.

– Jeg har hatt en lang snakk med både Joakim og foreldre om hva som forventes og kreves for å være på ett slikt toppnivå, og alle ønsker Joakim det beste, sier Happy.

Med dette ønsker vi Joakim Lange lykke til på første landslagssamling og krysser fingrene for at vi får se Joakim fra Gran IL turne under det norske flagget i EM i troppsgymnastikk i Luxemburg i september.