I 2014 byttet australske Suzanne Rebecca Withers (49) en enebolig i Asker ut med en ganske så mye større eiendom i Drammen: Garås gård på 50 mål med våningshus, ridehall på over 1.700 kvadratmeter, låve og stall, for å nevne noe.

Hun drev med hest da hun var yngre, men bestemte seg for å begynne igjen i voksen alder:

– Jeg ville flytte til et mer landlig sted, og på en eller annen måte fikk jeg mulighet til å kjøpe et hestesenter med ridehall. Det har vært en drøm, sier Withers til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Hadde vært på utkikk etter småbruk i ti år: – De tok kontakt og kjøpte før visning

– Skal dø i det huset

Withers kjøpte eiendommen for åtte år siden med sin daværende ektemann. Hun forteller at de falt for fasilitetene og beliggenheten, og at drømmen lå nære både byen og togstasjonen, samtidig som det var landlig.

Arbeid har også blitt gjort de senere årene: En skrittemaskin til hestene ble bygd, paddocker og ridebaner er blitt forbedret og huset er blitt erstattet med et nytt.

– Det var en gammel bolig fra 1930, som ikke var pen, så den måtte rives. Vi fikk tillatelse til å bygge et nytt. Det har vært drømmehuset, jeg har alltid sagt at jeg skal dø i det, sier hun og ler.

Men nå går stafettpinnen videre. Eiendommen ligger ute til salgs for nærmere 30 millioner kroner.

49-åringen meddeler at livssituasjonen har endret seg etter at hun ble drammenser.

– Da var jeg gift og hadde to barn, nå er jeg skilt og et av barna studerer i utlandet.


Her kommer det 18 nye leiligheter: – Moro å være i gang, sier Tina (39)

– Ikke for alle

Ettersom 49-åringen har levd ut drømmen de senere årene, påpeker hun at det selges med tungt hjerte og blandede følelser. Hun håper at neste eier får like mye glede av eiendommen som hun selv har gjort, til tross for at gården byr på mye arbeid.

– Det er spennende og mye belønning, men det er ikke for alle. Det vet jeg. Men for noen, som liker denne galskapen, da er det skikkelig gøy, fastslår hun.

Turen går videre til en enebolig nærmere hovedstaden. Huset er ikke kjøpt ennå, men Withers vil gjerne ha en eldre bolig med gammel, norsk arkitektur.

Et oppussingsprosjekt sier hun heller ikke nei til.

– Nå kommer jeg til å ha mye mer tid, jeg vil ikke kjede meg, haha!

Optimistisk

Eiendomsmegler Bjørn Fosby i Tengeby & Grønnerød Landbruksmegling AS forteller at eiendommen har mottatt god interesse siden den ble lagt ut for salg tidligere nylig. Han er spent på hvor mange som dukker opp på den åpne visningen, men påpeker at han forventer en del ut ifra aktiviteten som er vist.

Det varierer hvor lenge en slik eiendom ligger ute på markedet, meddeler Fosby, og viser til at det ligger i en høyere prisklasse, som fører til at det har færre kjøpere.

– Men jeg er optimistisk i forhold til aktiviteten som har vært.

For prisen ligger som nevnt på 30 millioner kroner.

– Bare hovedhuset er av nyere dato. Jeg sjekket opp priser fra byggeselskapet, og det ligger vel fort på 15–20 millioner kroner. Det er en høy pris, men likevel ikke hvis du ser hva du får med deg.