Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Kolby: Stryker igjen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Else Randi Kolby svarer (ikke) på mitt leserinnlegg hvor jeg gir posisjonen og rådmann stryk for behandlingen av vårt Innbyggerforslag. Siden Else Randi poengterer at hun ikke er valgt som person (noe hun faktisk er), men som representant for Gran Ap tar jeg det for gitt at dette er Gran Ap sitt offisielle svar.

Vel, om de strøk på eksamen ved kommunestyret sin behandling stryker de igjen i sitt tilsvar. Forslaget som ble lovlig fremmet etter kommuneloven tilsier at dette skal behandles så lenge det ikke er behandlet et liknende forslag i inneværende periode. Det er det ikke, og dermed skulle det vært laget et saksinnlegg, og ikke et voksenopplæringsskriv om hva et innbyggerforslag er. Kommunestyret skulle da ta det til debatt og stemt over det. Tilsvaret fra Else Randi viser at Gran Ap, i likhet med rådmannen, ikke forstår hva et Innbyggerforslag er ifølge kommuneloven. At hun i stedet velger å debattere sakskomplekset det ikke ble laget en sak over og gir et tilsvar på noe som ikke er foreslått beviser dessverre at det nok har gått prestisje i sagaen om vårt nye helse- og omsorgssenter.

I forslaget ble det poengtert at det endelige vedtaket om bygging uansett ikke kan gjøres før man får et svar fra Sykehuset Innlandet. Det var forespeilet av Ordfører å skulle komme til høsten. Nå viser det seg at dette ikke kommer før høsten 2022. En utredning vårt forslag ba om ville for øvrig av rådmannen ta cirka to måneder.

Les også

Svar: Politikk til stryk

At denne skulle bli kostbar, som Else Randi sitt tilsvar påstår, er også feil da de fakta det ble bedt om ikke ville kreve særlig med ressurser.

Gran Ap og sine støttepartier viser gjennom sin behandlingen av denne sak at de ikke er spesielt opptatt av den vår elendige kommuneøkonomi og fortsetter sin styring mot Robek.

Vil til slutt minne om, da den politiske ledelse tydelig ikke er interessert i å forholde seg konkret til vårt forslag, at vi kun ønsket å få fram fakta og informasjon til kommunestyret og at de da kunne foreta sine valg og eventuelle vedtak på basis av dette. Fakta som Gran Ap nå sier de ikke vil ha fram i offentligheten.

Skjønn det den som vil.

Politikk til stryk

Kommentarer til denne saken