Svein Olav Karlsen: Enda et svar til Vemund Viken: «Tør vi ta den ubehagelige debatten?»

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg hadde ventet at du ville forklare bortfallet av venstreekstremisme med fokuseringen av mordene på Utøya på 9-årsmarkeringen, men du kunne spart deg mange spekulasjoner ved å nevne dette i en bisetning. Om det var plasshensyn som var viktigste grunn, ser ikke ut for å være forklaringen. Det er ifølge Vemund Viken den høyreekstreme volden som har vært mest framtredende i Norge den siste tiden. Benjamin-saken, Utøya ved ABB og moske-saken ved Philip Manshaus er eksempler som understreker dette. Ergo var dette et bevisst valg!

Her kommer vi inn på den ubehagelige debatten: Følgene av den store muslimske innvandringen i Norge og Europa de siste årene. Integreringsviljen og evnen, og om den manglende bærekraften i økonomien vår, er selvsagt et viktig element, men ikke det eneste. For at ting jeg tar opp her, ikke skal oppfattes som den eneste sannhet om innvandringen i Norge og ellers i Europa, påpeker jeg at jeg har berørt den mest problematiske delen, ikke den som er bra. Profeten Muhammed døde i år 632 e.k., men hans forsvarere lever i beste velgående. Kulturen og viljen til å forsvare profeten er like levende i dag som for 1400 år siden. Det fikk avistegneren Kurt Westergaard fra Danmark erfare da han tegnet en karikaturtegning av profeten i 2005 og verden sto i brann. Han ble oppsøkt av en selvoppnevnt forsvarer av profetens ære som ville drepe ham. Trusselen har vedvart fram til i dag og Kurt Westergaard lever fremdeles med konstant politibeskyttelse. Et eksempel fra de siste årene er den kvinnelige forfatteren Sara Omar, som skrev boken «Dødevaskeren», hun er kurder som rømte til Danmark, men må leve med politivakt.

I vår hovedstad, men også andre byer i Norge og over hele Europa, har man satt opp stengsler/ blomsteroppsatser som skal hindre folk å bli nedkjørt av sterkt troende muslimske terrorister. De mest sentrale deler av Oslo har gjennomgått betydelige endringer til det verre. Dersom PST mener det er liten eller ubetydelig trussel fra det omtalte miljøet, kunne man sikkert fjerne disse «dekorasjonene» fra bybildet? Jeg tviler på at de tør! Hva med bander av innvandrerungdom som brenner biler, raner norsk ungdom, utøver grov vold og utstrakt bruk av kniv og machete mot tilfeldige offer, og nekter å rette seg etter ordensmakten. Det jeg savner er irettesettelser eller beklagelser fra foreldre, pårørende, imamer og det muslimske miljøet generelt. Kanskje ingen tør fordi det er for risikabelt?

Skal vi ta den ubehagelige debatten, må vi inkludere alle problemstillinger, ikke velge ut noen fordi PST nedtoner trusselbildet for enkelte en stakket stund.

NB! Dette er mitt avsluttende innlegg.

HER FINNER DU FØRSTE INNLEGGENE:

Vemund Viken (Ap): Tør vi ta den ubehagelige debatten?

Svein Olav Karlsen: Et svar til Vemund Viken (Ap)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.