Ikea og Coop: Advarer mot svindel-mail

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ikea deler IKKE ut 10.000 gavekort!

DEL

(Oppland Arbeiderblad) [Nettavisen:] Møbelkjeden Ikea er nok en gang utsatt for svindel(forsøk).

Fire dager før jul har mange fått mailen «Benytt dette spesielle tilbudet fra IKEA» inn i innboksen, hvor det står at møbelkjeden skal dele ut 10.000 gavekort.

- Ren svindel - slett mailen!

– Dette er ren svindel, slett mailen, sier pressekontakt hos Ikea, Gudrun Lægreid, til Nettavisen.

Møbelkjeden er dessverre vant med (forsøk på) svindel.

– Vær obs på mistenkelige epost-adresser, om du bes legge igjen opplysninger om deg selv eller kontoen din, og om du premieres for å svare raskt. Det er garantert lureri, sier hun.

«Deler ut 10.000 gavekort»

I eposten som nå er i omløp heter det at:

«Verdsatte klient

2017 har vært et flott år for IKEA. Vi har kontinuerlig tilstrebet å tilby kundene våre det aller beste av priser, kvalitet og service. Og det har lønnet seg! Nok en gang har vi blitt stemt fram som Norges toppforhandler av møbler. Ingenting av dette ville vært mulig uten dere, kundene våre! Som et tegn på vår takknemlighet har vi bestemt oss for å dele ut 10 000 gavekort til en verdi av 2 000 kroner hver. Disse kan løses inn i hvilken som helst butikk i hele landet.

Gaven din er innpakket og klar til sending. Du finner flere opplysninger på følgende nettsted: XXX

Ta vare på deg selv, og takk for at du bruker IKEA for dine møbelbehov.

Varm hilsen

IKEA, nettavdelingen»

Coop er også rammet

Også Coop opplever mail som sendes ut med tilbud om gavekort, her pålydende 5000 kroner.

– Vi advarer mot samme type Mail. De vi har mottatt er med gavekort på 5000. Vi opererer ikke med slike lokkekampanjer og dette er altså svindel, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til Nettavisen.

Han tilføyer at sterke merkenavn stadig oftere utnyttes:

– De utnyttet for å lure kunder til å abonnere på dyre tjenester uten at folk er oppmerksomme på hva de går med på ved å klikke på lenkene, advarer han.

Ringte Coop etter SMS

Mariane Bergum fra Gjøvik er en av de som fikk SMS av "Coop". På meldingen stod det at hun har skal få et gavekort. Alt som måtte gjøres er å logge inn og betale 24 kroner.

– Det så veldig ekte ut, sier Bergum.

Men Bergum var smart og ringte Coop å fortalte hva slags melding hun hadde fått. Da hadde Coop bekreftet at det er svindel. I meldingen står det at hun skal velge mellom et gavekort på 5000,- eller to gavekort på 2500,-.

Bergum forteller at Coop har fått flere telefoner angående dette problemet. Nå advarer hun andre om å ikke gå i denne fella.

SVINDELMELDING: Her er et screenshot av svindelmeldingen Mariane Bergum mottok fra "Coop" som ville at hun skulle logge inn og betale for å motta gavekort.

SVINDELMELDING: Her er et screenshot av svindelmeldingen Mariane Bergum mottok fra "Coop" som ville at hun skulle logge inn og betale for å motta gavekort. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags