Gå til sidens hovedinnhold

Sykehjem og Sagatangen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, så fikk mindretallet viljen sin ved å gå imot flertallet sitt syn – og vi som trodde at alle jobber for folket. Den tidligere rådmannen var vel også veldig betenkt på prosjekt Sagatangen – kanskje så betenkt at han flyttet til Svalbard, men han ville gjerne få ettersendt et bilde av spaden når den blir satt i jorda på Sagatangen.

LES OGSÅ: Enighet om Sagatangen: – Nå må vi se framover, det fortjener folket

Det var vel cirka 4000 stykker som ønsket (skriftlig) et sykehjem på Skjervum der kommunen har et tomteareal på 33,5 mål, med kjempefin utsikt. Sp og Ap kan kanskje fortelle hva fyringskostnadene på Sagatangen blir i forhold til på Skjervum, der det er cirka fem grader mildere på vinterstid.

Det er vel brukt cirka 100 millioner til nå på Sagatangen, dette uten at noe er foretatt da det gjelder bygging. Det er vel ikke så rart at bygdefolket stusser, kommunen opplyser til stadighet at det må spares penger, for eksempel en nattevakt til 19 pasienter på Skjervum, hva ved brann, servisetorget på rådhuset skal nedlegges, dette vil holde bygdefolket ute, før reiste rådhuset ut til bygdefolket, cirka 90 kommunale eiendommer trenger vedlikehold, noe som er opplyst av eiendomsavdelingen.

Les også

Varslersaken på Skjervum: – Vi hadde 44 avvik på én måned, i januar hadde vi 12

Gran kommune har vel nå økt eiendomsskatten, fra 2 til 3 i promillesats, bygdefolket kan vel bli forklart hvorfor, vi skal jo betale.

Uten å ha en all verden med erfaring fra byggebransjen (snakket med mange) forstås det at eksisterende Skjervum ville ha vært helt strøkent for 100 millioner.

Er alle kommuner like? Lunner kommune bygde et nytt sykehjem på Harestua, men pengene tilsa at ikke mange nok plasser kunne bygges. Så ble det gamle sykehjemmet på Kalvsjø solgt til et privat firma for 25 millioner. Dette private firmaet driver også med sykehjemsdrift, og de starter straks med driften på Kalvsjø. Når så Lunner ikke har nok plasser selv må de nødvendigvis leie her.

Les også

Her får Margun og Lisbeth en ny arbeidshverdag: – Da jeg kom inn her traff det meg midt i magen

Vi får se hvilken privat bedrift som vil kjøpe Skjervum, for å drive sykehjem. Gran kommune har heller ikke en økonomisk mulighet til å bygge nok med sykehjemsplasser og omsorgsboliger på Sagatangen. Et forslag: bygg ungdomsleiligheter på Sagatangen, de unge trenger boliger.

Kommentarer til denne saken