– Nærmer seg testflyging

Nærmer seg: Det er snart klar for testflyvninger i prosjektet mot at droner skal ta seg av fraktingen av blodprøver.  På bildet: Randi Lilleengen Beitdokken, divisjonsdirektør i SI.

Nærmer seg: Det er snart klar for testflyvninger i prosjektet mot at droner skal ta seg av fraktingen av blodprøver. På bildet: Randi Lilleengen Beitdokken, divisjonsdirektør i SI. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frakting av blodprøver med droner skal nå testes ut i Stavanger. Dette prosjektet er også Sykehuset Innlandet en del av.

DEL

Norske sykehus vil om få år frakte blodprøver med droner. Oslo universitetssykehus, Sykehuset Innlandet og Stavanger universitetssykehus samarbeider om prosjektet og det er planer om å teste ut dette allerede i år.

I Stavanger er målet at blod og andre biologiske materialer skal bli fraktet via luften når det nye sykehuset der står klart i 2023, sier klinikksjef ved Stavanger universitetssykehus, Hans Tore Frydnes.

Målet for utviklerne nå er å gjøre testflyginger allerede i år, for så å gå videre med utvikling av droner som tilfredsstiller de medisinske kravene som stilles. 

Artikkeltags