Hege Lundring slutter som sykehusdirektør

TAKK OG FARVEL: Divisjonsdirektør ved sykehuset Gjøvik- Lillehammer, Hege Lundring

TAKK OG FARVEL: Divisjonsdirektør ved sykehuset Gjøvik- Lillehammer, Hege Lundring Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hege Lundring slutter som divisjonsdirektør ved sykehusene i Gjøvik og Lillehammer etter halvannet år i jobben.

DEL

LILLEHAMMER: I en pressemelding fra Sykehuset Innlandet sier Lundring at hun sier opp stillingen fordi hun ikke har mulighet til å gjennomføre endringene i divisjonen så raskt som ledelsen og styret forventer.

– Jeg liker forandringer og dette er en spennende oppgave, sa hun til GD da hun startet i jobben høsten 2017.

Da kom hun fra LHL, der hun hadde vært med på oppbyggingen av organisasjonens nye sykehus på Gardermoen.

Hun omtalte stillingen som divisjonsdirektør i Sykehuset Innlandet som «ekstremt utfordrende», men med store muligheter. Sykehusene i Gjøvik og Lillehammer var slått sammen til en felles divisjon og hun var den første direktøren. Daværende direktør ved sykehuset i Gjøvik, Kari Mette Vika, ble ansatt som assisterende divisjonsdirektør.

Men nå har hun sagt opp jobben. I formiddag er nyheten gjort kjent for de ansatte.

– Vi er i gang med endringer i divisjonen som jeg mener er riktige og som vil gi resultater faglig og økonomisk. Jeg ser at jeg ikke klarer å gjennomføre de nødvendigere endringene i divisjonen raskt nok innenfor de rammene som styret og divisjonen forventer. Jeg har derfor valgt å si opp stillingen, sier Hege Lundring i pressemeldingen fra Sykehuset Innlandet.

Det er ikke avklart når hun skal slutte. Men det er klart at når Lundring slutter, blir Kari Metta Vika blir konstituert som divisjonsdirektør inntil videre.

Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard i Sykehuset Innlandet sier i samme pressemeldingen at Hege Lundring har gjort en viktig jobb med å slå sammen sykehusene under en felles ledelse og hun har startet mange endringsprosesser i divisjonen.

– Det blir viktig å videreføre disse prosessene og sette i gang nye prosesser slik at vi oppnår økonomisk bærekraft, sier Andersgaard.

Det har vært harde tak om sykehusstruktur og omstillinger i Sykehuset Innlandet i mange år. Men Hege Lundring hadde vært i krigen tidligere. Hun var tillitsvalgt for legene da det nye Universitetssykehuset i Akershus (Ahus) ble tatt i bruk. Det var ikke akkurat noen dans på roser. Etter tre år som avdelingssjef ved sykehuset i Elverum kom hun tilbake til Ahus som direktør for Kvinneklinikken i fire år fra 2012 før hun gikk over til LHL.

Artikkeltags