Endelig framme i Spania etter 6000 kilometer på sykkel

HYLLET: Gjengen fra Hadeland ble hyllet da de rullet inn i Orihuela Costa. Foto: Terje Aspdahl, Spaniavisen.no

HYLLET: Gjengen fra Hadeland ble hyllet da de rullet inn i Orihuela Costa. Foto: Terje Aspdahl, Spaniavisen.no Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag ettermiddag var Arne Moksnes og resten av gjengen framme i Spania, etter 40 dager på sykkelsetet.

DEL

Syklet fra Kirkenes til SpaniaORIHUELA COSTA/GRAN: 15. august satte Arne Moksnes, Sverre Berg, Tor Erik Seiersten og Roy Larsen seg på sykkelsetet i Kirkenes. Målet lå 40 dager og 6000 kilometer unna, på den spanske østkysten. Underveis skulle de samle inn penger til kreftsaken, gjennom en aksjon de kalte «Velferdstiltak for langtidssyke barn på sykehus». Med seg hadde de flerestøttespillere med følgebil, som sørget for at turen gikk bra.

Og torsdag ettermiddag var gjengen med følgere framme ved det store målet. Litt tunge i beina, men ved godt mot.

Her ble gjengen tatt imot som helter av folk som ventet på dem.

De ble også møtt av Spaniavisen/Vikingposten, som lagde denne reportasjen om de spreke hadelendingene.

Blir et tomrom

Arne Moksnes innrømmer at det er litt blandede følelser.

– Det er klart at det er litt vemodig også, samtidig som det er godt. Et lite tomrom blir det nok, men nå skal vi først og fremst nyte at vi er framme, sier Arne Moksnes.

Han regner med at han venter et par dager, før han setter seg på sykkelen igjen.

en del reiser hjem igjen på lørdag, men jeg har planer om å være med på en tur med en lokal sykkelgruppe søndag. Det går jo ikke an å slutte helt nå, sier han.

Til nå har de samlet inn rundt 200.000 kroner til kreftsaken.

– Vi har fått inn litt i underkant av 100.000 kroner på innsamlingskontoen. I tillegg har støttekonsertene gitt rundt 70.000 kroner. Det har også vært noen vipps-aksjoner, som vi foreløpig ikke vet resultatet av. Målet på 150.000 kroner er nådd og vel så det, sier Moksnes.

Håper på mer

Han håper heller ikke at det stopper der.

– Nå har vi levert. Nå håper vi de som har tenkt å gi penger, setter over noen kroner til kontoen. Det er aldri for sent å bidra i denne aksjonen, sier Moksnes.

Her er det mulig å støtte aksjonen

Han beskriver turen fra Kirkenes til Spania som en kjempeopplevelse fra start til mål.

– Vi har opplevd og sett utrolig mye. Og gjennom hele turen har vi møtt en helt utrolig gjestfrihet. Den største utfordringen var egentlig været, sier Moksnes.

Skiftet fort

Som eksempel nevner han turen over Pyreneene. De startet i bunnen av bakkene med regn og på toppen var det bare tre grader. Da var de bunnfrosne, og måtte sitte på med bilen en liten stund for å finne igjen varmen.

– Da vi kom oss på sykkelen igjen et lite stykke lenger ned, var det 33 grader og sol, så det skiftet fort, forteller Moksnes.

– Hvordan skal det feires at dere er framme?

– Det blir nok ikke så voldsom feiring. Når du har brukt kroppen på vranga er ikke stort inntak av alkohol noen god restituering. Men det blir nok en bedre middag på en egnet restaurant, og helt sikkert en cerveza eller to. Kanskje et glass vin også, før det garantert blir godt å få lagt seg nedpå litt, avsluttet Moksnes, på telefon fra den spanske østkysten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags