Gå til sidens hovedinnhold

Ta med rive og arbeidslyst - nå er det klart for dugnad på kirkegårdene i Gran

Artikkelen er over 1 år gammel

Våren gjør sin anmarsj. Og med den har tiden kommet for den årlige dugnadsrunden med raking og rydding på kirkegårdene i Gran.

– Alle er hjertelig velkomne til å bidra. Vi er takknemlige for alle som stiller opp, sier driftsleder Odd Ragnar Bredviken i Gran kirkelige fellesråd.

Han minner om at folk må ta med rive.

– For å få et vårlig og ryddig inntrykk over hele gravplassen, rydder vi også graver som vi ellers ikke har i oppdrag å stelle. Av erfaring vet vi at det kan være ulike meninger om hva som er varig pynt på en grav, og hva som kan kastes. For å unngå at det ryddes vekk løse gjenstander som graverer ønsker å beholde, anbefaler vi at lykter, bamser, tegninger og liknende tas inn før våroppryddingen begynner, og eventuelt settes tilbake etterpå. Da unngår vi å såre noen når vi egentlig ønsker å gjøre det pent, heter det i et informasjonsskriv om årets dugnad.

Første dugnadsdag kommer rett over påske. Tirsdag 23. april skal det ordnes ved Ål kirke. Dagen etter, onsdag 24. april har turen kommet til Tingelstad og Grymyr.

Torsdag 25. april står Nes for tur. Rett over helgen, mandag 29. april, står Moen på timeplanen.

Søsterkirkene og Sørum skal settes i stand torsdag 2. mai.

Etter endte dugnadsøkter serverer fellesrådet kaffe og kaker.

Kommentarer til denne saken