Selv om det i skrivende stund ikke er helt i mål med videre drift av barnehagen, skal det nok et jordskjelv til i kommunestyret om ikke folket på Grindvoll blir hørt.

Dere har stått på - med mange avisinnlegg og ved å invitere politiske beslutningstakere til fakkeltog og for å høre bygdefolkets mening.

Dere har i høy grad vært influensere (påvirkere) – og ser ut til å få betalt for innsatsen!

Jeg har også forsøkt å engasjere meg i diverse lokale spørsmål, og pekt på manglende offentlig debatt før viktige vedtak gjøres. Jeg kan nevne: Om Lunner skulle forbli del av Innlandet eller gå til Viken, flytting av LOS, sykehjemmet på Kalvsjø – og hvordan etterbruken av LOS forvaltes.

Jeg begrunnet å stemme blankt ved siste kommunevalg med: «Jeg finner ingen partilister, eller sentrale politikere som jeg tror vil gjøre hva de kan for at hele Lunner kommune, med sine mange bygdelag, grender og tettsteder skal utvikles positivt.»

Mine avisinnlegg har ikke resultert i noe som helst annet enn at jeg har fått uttrykt noen meninger, og at en del har sagt til meg: «fortsett og skriv».

Det er en forskjell på å kjempe for noe – som en barnehage – og det å forsøke å argumentere mot noe som allmektige Lunner almenning og ledende politikere har bestemt seg for.

Bildeserie

SE BILDENE: Nesten 300 gikk i fakkeltog for Grindvoll barnehage

Grindvoll-folket hadde ikke Lunner almenning som motstander i barnehagesaka, men det gjør ikke innsatsen dårligere. Dere har vist at samhold i bygda og engasjement kan gi resultater – også i Lunner!

Det bør mange av oss være glad for – og noen av oss har kanskje også litt å lære?