Par på bryllupsreise reiser hjem i dag

Maren Hvattum og Andreas Bjørseth er på bryllupsreise i Barcelona. Turen fikk en annen start enn de hadde sett for seg.

Maren Hvattum og Andreas Bjørseth er på bryllupsreise i Barcelona. Turen fikk en annen start enn de hadde sett for seg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stort oppbud av politi og pressefolk preger La Rambla i Barcelona fredag morgen.

DEL

BARCELONA: Mari Kvale Lysen fra Jaren forteller på telefon at hun har gått en tur fra hotellet og inn på La Rambla fredag morgen. Den populære gata var sperret overalt torsdag kveld. Fredag morgen er den åpen for gående.

– La Rambla har gågate i midten, og kjørefelt på begge sider inn mot bygningene. Det ser ut til å være stengt for kjøretøy, men gågaten er åpen. Det er veldig mye politi og pressefolk her, forteller Mari.

Hun og kjæresten har fly hjem fredag ettermiddag, og det er hun glad for.

– Vi har hatt en flott tur i en fantastisk by, men det siste døgnet skulle vi gjerne vært foruten. Akkurat nå føles det som et sted vi ikke skal tilbake til på en stund, sier Mari Kvale Lysen til Hadeland ved 07-tida fredag morgen.

LES OGSÅ: Terrorangrepet i Barcelona: – Dette er utrivelig. Vi vil bare hjem ...

Det er stort oppbud av politi og presse i Barcelona fredag morgen.

Det er stort oppbud av politi og presse i Barcelona fredag morgen. Foto:

13 drept – nytt angrep i natt

Det er satt opp sperrebånd der hvor terroristen har kjørt varebilen inn i både folk og butikker. 13 mennesker er bekreftet drept. Flere enn 100 får behandling på sykehus. Natt til fredag var det en ny hendelse i byen Cambrils som politiet setter i sammenheng med angrepet i Barcelona. Fem antatte angripere ble drept av politiet da de kjørte inn blant folk i havnebyen Cambrils.

ØDELAGT: Denne blomsterbutikken er skadet etter terrorangrepet på La Rambla torsdag kveld.

ØDELAGT: Denne blomsterbutikken er skadet etter terrorangrepet på La Rambla torsdag kveld. Foto:

Håper å få billetter hjem

Maren Hvattum fra Brandbu og Andreas Bjørseth fra Skjetten kom til Barcelona torsdag morgen. Paret giftet seg lørdag, og de la turen til Barcelona for bryllupsreise. De to var i andre enden av La Rambla da de oppdaget at folk rundt dem løp og ropte. Meldinger hjemmefra gjorde dem oppmerksom på hva som hadde skjedd like i nærheten.

Deres hotell ligger svært tett på La Rambla, og var ikke tilgjengelig torsdag kveld. Maren uttalte til Hadeland torsdag at de to var i trygghet, og hadde oppsøkt et vennepar som befant seg på et annet hotell i byen.

LES OGSÅ: Maren og Andreas er på bryllupsreise i Barcelona: #fuckterror

Fredag morgen forteller hun at de ikke kom seg inn igjen på hotellet sitt torsdag kveld.

– Vi gikk mot hotellet ved 23-tida i går kveld, men det var politisperringer overalt. Vi tok inn på hotellet hvor vennene våre er.Vi bor nå cirka 800 meter unna stedet hvor angrepet skjedde, og det er rolig her, men dette er ikke trivelig, sier Maren fredag morgen om bryllupsreisen som ikke ble helt som planlagt.

Opprinnelig har de billetter hjem søndag, men fikk fredag beskjed om at de kommer med flyet hjem til Norge som går fra Barcelona klokka 12.50.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken