Gå til sidens hovedinnhold

Til elevene ved Jaren skole

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hei,

Jeg sitter i kommunestyret for Gran Bygdeliste. Jeg er også valgt som medlem av SU ved Jaren skole. Det betyr at jeg er kommunestyret sin representant i samarbeidsutvalget ved skolen deres.

Gjennom de møtene har jeg både sett og hørt om tilstanden ved skolen. Det er ikke noe morsomt å se at skolebygningen er så slitt, så jeg synes det er bra at dere skrev et leserinnlegg for å fortelle om det.

I avisen leser jeg at dere har hatt besøk av ordfører Randi Eek Thorsen fra Arbeiderpartiet og stilt henne spørsmålet «Hvorfor har dere ikke pussa opp Jaren skole ennå?».

Les også

Elevene viste ordføreren trange doer og hylende vifter: – Mange tør ikke å dusje

Ordfører skal ifølge avisen ha svart at «det ikke finnes midler i inneværende fireårsperiode». Det er feil. Det finnes midler, men politikk er prioriteringer og flertallet i kommunestyret har dessverre ikke prioritert Jaren skole.

Noen av politikerne vil prioritere skolen deres.

I kommunestyremøtet i desember la Bygdelista frem et budsjettforslag hvor det var satt av 45 millioner kroner til oppgraderinger av Jaren skole de neste to årene. Dette forslaget fikk kun Bygdelista sine egne stemmer.

I samme møte la Harald Westby fra Høyre frem følgende forslag:

«Posten Gran Rådhus Kr. 5.000.000.- STRYKES
Posten Ladestasjoner Kr. 2.400.000.- STRYKES
Oppgradering skoler: Styrkes med 7.400.000.»

LES OGSÅ: Vi vil ha bedre garderober og dusjer

Westby uttalte muntlig i møtet at Jaren skole skulle stå fremst i køen ved bruk av de 7,4 millionene.

Dette forslaget falt med 13 mot 14 stemmer. Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte mot forslaget. Ordfører Randi Eek Thorsen var en av dem som stemte mot.

Svaret på spørsmålet deres er altså at ordfører, Arbeiderpartiet og Senterpartiet prioriterer oppgraderinger på rådhuset og ladestasjoner foran oppgradering av skolen deres.

Bygdelista vil fortsatt jobbe for at flertallet i kommunestyret skal prioritere Jaren skole!

Kommentarer til denne saken