Hei fra Gerd Nyland som i sitt 86. år gir ut bok nummer 16.

Noen av dere har kanskje lest fortellinger eller dikt som har vært publisert i Oppland Arbeiderblad eller Hadeland i løpet av de ti åra jeg har vært aktiv skribent.

LES OGSÅ: Sykling og løftebrudd

Bok nummer 16 heter «Fortellinger, eventyr og huldrehistorier.» Den består av 33 innlegg som, med noen unntak, har vært publisert i Oppland Arbeiderblad eller Hadeland. Tegneren HERB har illustrert de aller fleste. Noen få fortellinger er på bokmål, resten på moderat Hadelandsdialekt.

Illustrert av Herb

Som dere ser har omslagspermen bare en tegning denne gangen. Den forestiller «Dvergtrøllet på Sølvsberjet» og er fra ei huldrehistorie som står på side 83. Den forteller om en kar som ble lurt opp på berget av ei vakker huldrejente der han får se et rasende troll som kaster steinen som i dag ligger på garden Dvergstein i Brandbu.

Flere av huldrehistoriene forteller om karer som blir forhekset av huldre ved flere steder på Hadeland. Noen blir borte for alltid, men noen kommer tilbake til bygda på en eller annen måte.

Noen eventyr er spøkelseshistorier, ett er basert på en hendelse i bibelen og ett er skrevet på gammeldags hadelandsdialekt.

Flere fortellinger er fiksjon, men basert på opplevelser jeg har hatt i barndom og ungdom. Det siste delen av boka er fra mine opplevelser i USA der jeg bodde i 23 år.

Håper dere lesera har like mye glede av å lese som jeg har hatt av å skrive.