Til topps med Skjerva løypelag

Av

Lørdag 3. oktober arrangerte Skjerva løypelag turmarsjen 7 Summits for første gang, og over 100 glade turgåere deltok

DEL

Ditt Hadeland I grupper på 15 personer og med egen guide, ble folket tatt med på en spektakulær tur over sju av de høyeste toppene i området.

Aktivt løypelag

Skjerva løypelag, som ble stiftet i mars 2019, har vært meget aktive siden starten. Sist vinter ble det kjørt løyper og nå har de altså arrangert turmarsj. Turen startet ved Skjerva sag. Lokalkjente guider tok med seg grupper med deltakere på den 18 kilometer lange marsjen. Guidene sørget for nødvendige pauser underveis, med kortere og lengre raster på de sju toppene.

På tross av overskyet vær og en regnbyge midt på dagen, kunne man nyte fin utsikt fra de fleste toppene. Midtveis hadde løypelaget satt opp en servicestasjon med gratis frukt, boller og påfyll av solbærtoddy og vann. Smittevernet var ivaretatt i henhold til helsemyndighetenes anbefalinger både ved servicestasjonen og i start- og målområdet.

Tok det som trening

De aller raskeste på turen var Rolf Robøle Sørensen som løp sammen med unge, lovende skiløpere. De jogget hele runden på 3 timer og 15 minutter. De som gikk, klokket inn mellom seks og sju timer.

I målområdet ble blide og fornøyde deltakerne møtt med applaus, og det var mulighet for å få kjøpt brus og pølser med mer i serviceteltet. Svingheim Aktiv hadde egen stand med gode tilbud.

Gjentas neste år

Arrangementet ble en stor suksess for Skjerva løypelag, og tilbakemeldingene var gode.

– Dette blir en snakkis på Hadeland, sier Ole Erlend Vormeland fra Skedsmokorset. – Dette må definitivt gjentas. For et råbra arrangement.

Anne Kathrine Svingheim fra Grindvoll hadde egen stand for Svingheim Aktiv på Skjerva sag. Hun var også imponert over ildsjelene i løypelaget.

– Gratulerer til løypelaget med et flott arrangement, sier Anne Kathrine.

– Dette er et konsept jeg har trua på: Variert og flott trasé, fysiske utfordringer, trivsel og lave skuldre. Hva skal vi med mer, legger Svingheim til.

Ola Morstad fra Gran var en av dem som tok turen.

– For et arrangement! Det var virkelig moro å bli bedre kjent med toppene i nærområdet! Takk til dyktige arrangører og turledere, sier Morstad.

Skjerva løypelag har allerede bestemt seg for at dette blir en årlig begivenhet. Dato er allerede satt for 7 Summits 2021. Det er bare å glede seg.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken