Tina (18): Å leve et liv med ADHD

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

uRedDet er kanskje ikke så mange som skjønner hvordan det er å leve et liv med ADHD. Det kan være helt fantastisk, men til tider kan det være litt problemer også. Jeg er en person som har ADHD og det er ikke noe jeg skammer meg over i det hele tatt, jeg er heller ikke flau over det. Men jeg kan komme i situasjoner som jeg ikke alltid er like stolt av.

Livet til en med ADHD kan være problematisk, det er mange som ikke klarer å konsentrere seg og det kan føre til lite lyst til å være på skolen eller være tilstedeværende i enkelte timer. Nå skal ikke jeg snakke for alle som har ADHD, men jeg deler litt av mine egne erfaringer.

Jeg kan selv bli veldig ukonsentrert av ulike ting og jeg kan overtenke en del og alltid tenke negativt om ting. Jeg har medisiner som kan hjelpe meg med dette. Det fikser selvfølgelig ikke alle problemer, men man blir litt mer avslappet og rolig av det. Tenker kanskje ikke så overdrevet og man blir heller ikke så stressa over ulike ting.

Mange finner måter å kontrollere følelsene sine på, men det er jo selvfølgelig litt krevende. Det er litt forskjell på barn og voksne med denne diagnosen og det kan være vanskelig for venner og familie å forholde seg til. Siden en kan bli sint og frustrert over mindre ting enn andre, også skjønner ikke de andre personene det, og lignende.

Men når alt kommer til alt synes jeg det er fint å ha det, siden følelsene er mye sterkere. Jeg føler jeg blir mye mer glad over ting, osv. Men det går jo også omvendt. Jeg blir mye mer lei meg og frustrert og sint til tider. Men dette er bare noe man vender seg til etterhvert tenker jeg da. Jeg ble diagnosert med ADHD i 9.klasse, så jeg har jo ikke visst om det så lenge. Men jeg synes jeg klarer meg fint, både på skolen og generelt.

Tina Aaserud

Tina Aaserud (18) kommer fra Brandbu. Hun er skribent i uRed, liker å se på film og serier og være med venner. Hun går medier og kommunikasjon på Hadeland videregående.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags