To glade amatører i Kommunehuset

Stiller ut: Søstrene Mari Hidem Søfferud og Kari Hidem Sætre foran Kommunehuset på Granavollen.

Stiller ut: Søstrene Mari Hidem Søfferud og Kari Hidem Sætre foran Kommunehuset på Granavollen. Foto:

Av

De er helt enige om at det å male er mentalhygiene, søstrene Mari Hidem Søfferud (71) og Kari Hidem Sætre (66). Nå stiller de ut sammen i sommerens utstilling i Kommunehuset på Granavollen.

DEL

Ditt Hadeland Glade farger, flotte landskap og fine blomstermotiv kjennetegner utstillingen. Det viser også interessen: det var røde lapper på mange malerier fra første dag.

– Jeg er egentlig helt overveldet, sier Mari.

– Det er min første utstilling og jeg hadde ikke peiling på om folk likte maleriene min i det hele tatt!

Det er først de siste årene Mari virkelig har tatt tak i dette med maling på lerret. Fra før har hun drevet med marmorering, ådring og gyllenlær så penslene har vært flittig i bruk i mange år, men nå er det staffeli, oljemaling og akryl som gjelder.

På malerkurs som 13-åring

Hun var på sitt aller første malekurs hos Almar Dahl som 13-åring. Siden har det blitt mange kurs i forskjellige malingsteknikker både i inn- og utland. Hun har malt med Bettina Tonjer og Thomas Klevjer, og de 10 siste somrene ukeskurs i Frankrike hos Bjørn Engbrog.

– Jeg liker godt å male blomster og naturmotiv, men i det siste har jeg fått interesse av å male portretter. Veldig moro å få fram særpreg i et ansikt, sier Mari.

– Fargene driver meg.

Det sier Kari, og legger til at former i naturen er en kilde til inspirasjon. Vakre landskap pryder veggene i hennes utstillingsrom. Hun liker også å fantasere og viser mange fargeglade, litt naive motiv i utstillingen. Kari har atelier i et kunstnerkollektiv på Helgelandsmoen og har hatt flere utstillinger der i det som heter «Galleri Klevjer».

Hun er elev av flere kjente kunstnere og er innkjøpt av Oslo kommune, Ringerike og Drammen kommuner.

– Men jeg kaller meg en glad amatør altså, sier Kari smilende og får bifallende nikk fra storesøster Mari.


Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken