To nye har testet positivt på korona i Gran. Begge jobber i helsevesenet

Gran kommune bekrefter tirsdag kveld at to nye personer har testet positivt på koronaviruset, og at begge jobber i helsevesenet. Dermed er det totalt fem smittetilfeller i Gran kommune.

DEL

Kommunelege Are Løken kunne tirsdag kveld bekrefte to nye positive korona covid-19 prøver i Gran. De to som er smittet jobber ved hver sin helseinstitusjon i kommunen, men har ingen tilknytning til hverandre.

Bosatt utenfor kommunen

Den ene personen er ikke bosatt i kommunen.

– På grunn av den tette tilknytningen vedkommende har til personer gjennom sin jobb i helsevesenet, samarbeider vi nært med kommunelegen i den kommunen hvor vedkommende bor, sier kommunelege Are Løken.

Det er ikke kjent hvordan denne personen er smittet. Vedkommende har ifølge Løken ikke vært på reise utenlands, og har heller ikke vært i kontakt med kjente smittekilder. Smittekilden kan ligge utenfor Hadeland.

Karantene vil trolig ramme to helseinstitusjoner

Ifølge Løken er det overveiende sannsynlig at den andre personen har fått smitte fra en av de tre første som testet positivt.

– Vi er kjent med at de har vært i kontakt med hverandre, og mener derfor at vi med stor grad av sikkerhet kan fastslå smittekilden.

Mellom seks og åtte personer sitter tirsdag kveld og jobber for å kartlegge hvem de smittede har vært i kontakt med, både med tanke på smittekilder og eventuell risiko for gjensmitte. Det vil si andre personer de kan ha smittet.

– Vi vil tro at karantenebestemmelsene vil ramme arbeidsplassene til de som er smittet, sier kommunelegen.

Are Løken kan fortelle at begge to kun har lette symptomer på sykdom.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags