Gjøvikbanen åpnet igjen etter togavsporing

Alle foto: Atle Nielsen

Alle foto: Atle Nielsen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ROA: Strekningen Roa-Grua på Gjøvikbanen var stengt for togtrafikk i nesten 12 timer i perioden natt til lørdag- klokka 15.00 lørdag.

Ifølge pressevakta i Jernbaneverket, Kjell Bakken, er det et godstog som skulle til Bergen som sporet av like før klokka 03.00 natt til lørdag. Det ble ingen personskader som følge av avsporingen.

Like før klokka 15.00 lørdag opplyser Bakken at Gjøvikbanen igjen er åpnet mellom Roa og Grua.

- Det går litt saktere enn vanlig, men togene går i alle fall. I tillegg har vi litt følgesforsinkelse som følge av togavsporingen, sier Bakken.

Tog til Bergen

Det kjøres fast godstog til Bergen via Gjøvikbanen, men i helga skulle også godstog til Sørlandet samt persontog til Bergen gått over Gjøvikbannen. Årsaken til at dette er at det foregår anleggsarbeid på banen til Bergen fram til natt til mandag. Planen var derfor at flere tog skulle gå på Gjøvikbanen fram til da.

250 meter før stopp

- Vi hadde akkurat startet med å omdirigere trafikken fra Bergensbanen og Sørlandsbanen til Gjøvikbanen for å få unna anleggsarbeidet. Dessverre sporet den ene vogna til et av godstoget av mellom Roa og Grua, opplyser Bakken.

- Det tok omtrent 250 meter før toget fikk stoppet da vogna sporet av. Det gjør at det er en del skader på selve banen også, sier Kjell Bakken. Klokka 12.00 var togvogna fjernet fra banen. 

NSB satte opp midlertidig transport i den perioden Gjøvikbanen var stengt.

Her kan du sjekke om toget er i rute

Artikkeltags