Gå til sidens hovedinnhold

Tore Gullen fikk pris av rotaryklubben

Mottaker av Rotaryprisen 2020, Tore Gullen, har både som utøver og trener i en årrekke vært en framtredende og markant skikkelse.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Han har i så vel det lokale som det nasjonale og internasjonale skimiljøet bidratt sterkt til å sette Jevnaker på kartet. Blant hans mange meritter som skiløper kan nevnes at han som langrennsløper og representant for Jevnaker Idrettsforening ble norgesmester på 15 kilometer, 3 x 10 kilometer stafett i 1977 og på 30 kilometer og kongepokal i 1981.

I tillegg har han to sølv og en bronsemedalje. I perioden 1977 til 1982 var han medlem av det norske elitelandslaget.

Rotary og Rotaryprisen

Rotary er et globalt, yrkesbasert fellesskap. Kjerneverdiene i Rotary omfatter vennskap, mangfold, ærlighet og integritet, og å gagne andre. Mesteparten av vår felles innsats foregår på verdensbasis, som for eksempel i kampen om å utrydde polio, men vi har også fokus på mennesker og institusjoner som arbeider for et bedre lokalsamfunn.

Utdeling av Rotaryprisen (som i fjor måtte utsettes på grunn av pandemien) er et ledd i dette. Om prisen heter det i klubbens vedtekter:

«Prisen kan gis til institusjoner, foreninger, lag eller privatpersoner som har gjennomført eller aktivt medvirket i samfunnsnyttig arbeid som kommer Jevnaker lokalsamfunn til gode».

Tore Gullen har også en rekke suksesser i militære verdensmesterskap, deriblant to individuelle gull og tre gullmedaljer pluss en sølv og to bronse som patruljeleder i militært patruljeløp, og verdensmester i 15 km med skyting i 1974. Karrieren som langrennsløper førte til en 7-års periode som trener for det norske kvinnelandslaget og det sveitsiske og svenske skilandslaget.

Primus motor

Men Tore Gullens innsats stopper ikke som utøver i skisporet eller som trener. Han har som primus motor i Idrettslaget JEVN stått for tilblivelsen av anlegget på Myrskogen:

  • avtaler med grunneier
  • godkjenning av og – tilskudd fra – kommunen
  • finansiering ved tildeling av spillemidler og gaver fra Sparebankstiftelsen
  • omlokalisering av løypenettet for å tilfredsstille krav fra FIS
  • søknad om å bli nasjonalanlegg som rulleskibane

Det står i dag som et fullfinansiert, helårs allidrettsanlegg primært for barn og ungdom. Det har kostet cirka ti millioner kroner og en betydelig egeninnsats. Anlegget omfattet (da vi fikk oppleve det for cirka ett år siden) en rekke løyper med ulik lengde, fire kilometer løype med lys, 2,5 kilometer rulleskibane med asfalt, akebane med lys og utvidet og modernisert klubbhus, samt nybygg for sekretariat, tidtaking og speakertjeneste. Tore har vært en ildsjel og drivkraft bak dette prosjektet, og gjennom dette lagt til rette for gode oppvekstvilkår for barn og ungdom på Jevnaker.

Tore har også vært blant initiativtakerne til to virksomheter som begge har fokus på trening og helse: Spartacus Trening og Helse AS på Grua og CAMP Eggemoen.

Vi kan vel trygt si at Tore Gullen bokstavelig talt har satt spor etter seg, og at det er en stor glede og ære for Jevnaker Rotaryklubb å tildele ham Rotaryprisen for året 2020.

Kommentarer til denne saken