Havnet i autovernet - mistet lappen. Nå vil han advare andre.

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En lokal bilfører i slutten av tenårene ble fratatt førerkortet etter et biluhell ved Stryken tirsdag ettermiddag.

DEL

– Han kjørte i autovernet på gamle riksveg 4, Hadelandsvegen, mellom Stryken og Harestua. Litt nord for Stryken. Vi fikk melding om uhellet ved halv fem-tiden, sier operasjonsleder Trond Skjøld i Innlandet politidistrikt.

Han vet ikke eksakt hva som skjedde, men antyder at farten var over den tillatte 60-grensen da den unge mannen mistet kontroll på bilen.

– Det har nok noe med kjøreatferd å gjøre at førerkortet ble beslaglagt. Uhellet har muligens skjedd i forbindelse med forbikjøring, sier Skjøld.

Gutten skal ha vært alene i bilen, og han ble ikke skadet i smellen. Bilen var derimot ikke kjørbar og ble fraktet vekk av bergingsbil.

- Kom ikke forbi den tredje bilen

Føreren av bilen, Andreas Engan (19), forteller til Hadeland at han tok en avgjørelse om å kjøre forbi en rekke biler.

– Det gikk ikke som planlagt. Da jeg skulle kjøre forbi den tredje bilen kom det en bil imot. For å unngå å kollidere front mot front prøvde jeg å legge meg inn bak bilen jeg skulle forbi. Den bilen bremset også opp, og da gikk det galt. Vi lå side om side mens bilen jeg møtte lå så langt inn i autovernet som mulig. Jeg havnet i autovernet, og var den eneste bilen som ble skadet. Jeg slapp unna uten skader, forteller føreren av bilen.

På Instagram har han også formidlet sin oppfatning av hendelsen.

– Jeg snakket med føreren av den møtende bilen. Han hadde tre jenter i bilen. Jeg vil ikke engang tenke på hvordan det kunne ha gått. Jeg trodde vegen var fri for biler siden jeg ikke så noen på lang avstand, men det var den altså ikke. Jeg beklager til bilen jeg møtte, og jeg beklager til bilen jeg ikke kom forbi som måtte oppleve dette. Den hadde L bakpå, og fikk en ubehagelig opplevelse da vedkommende skulle lære seg å kjøre bil. Jeg legger ikke skylden på noen andre enn meg selv her. Førerkortet er beslaglagt og bilen er ikke kjørbar, skriver Andreas Engan på Instagram.

Og han legger til, av egen dyrekjøpt erfaring:

– Tenkt deg godt om før du foretar en forbikjøring, og bruk hodet!

Artikkeltags