Gå til sidens hovedinnhold

Sju omkom på vegene i Oppland

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er det laveste tallet siden 1945, med unntak av 2009 og 2014.

Sju personer omkom i trafikkulykker i Oppland i 2016. Året før mistet 12 mennesker livet på vegene i fylket, ifølge foreløpige tall fra Statens vegvesen, region øst.

Fire bilførere, to MC-førere og en bilpassasjerer omkom i sju dødsulykker på vegene i Oppland. Snittet for de fem årene er 8,8. Tre av ulykkene skjedde i Valdres, to i Gudbrandsdalen, mens de to siste skjedde på Gjøvik og Hadeland. En mann omkom i en møteulykke på riksveg 4 like nord for Røstetunnelen 26. februar.

Lang tilbake

For ti år siden mistet til sammenligning 15 mennesker livet på vegene i Oppland, opplyser vegvesenet.

– Med unntak av 2009 med seks drepte og 2014, hvor vi også hadde sju drepte, må vi helt tilbake til 1945 for å finne et lavere tall på drepte i trafikken i Oppland, sier avdelingsdirektør Cato Løkken ved Statens vegvesen, vegavdeling Oppland.

Utforkjøringsulykker

Trafikkulykken på E6 på Tretten 1. november, er den siste dødsulykken på vegene i fylket i 2016.

En 47-år gammel mann fra Hamar omkom av skadene han fikk i en utforkjøringsulykke. Ulykken på Tretten er en av fire utforkjøringsulykker i Oppland i 2016. Tre personer omkom i møteulykker, melder Statens vegvesen.

Tryggere biler og veger

På landsbasis er det en liten økning i antall drepte i trafikken fra 2015 til 2016. Likevel vil 2016 være året med nest lavest antall drepte på vegene i Norge siden 2. verdenskrig. I Region øst (Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo og Østfold) viser foreløpige ulykkestall en nedgang fra 41 drepte i 2015 til 36 i 2016.

- Hvis vi skal holde ulykkestallene lave, og helst få dem ytterligere ned, må vi blant annet fortsette arbeidet med å bygge midtrekkverk og rumlefelt på de mest trafikkerte og ulykkesutsatte vegstrekningene på rv. 4 og E6, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen, vegavdeling Oppland.

Kommentarer til denne saken