Her stanser statsministeren vogntog på grensa: – Ikke noe skal stå uprøvd, sier statsråd

KONTROLL: Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Jon Georg Dale har kontrollen også på Ørje tollsted.

KONTROLL: Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Jon Georg Dale har kontrollen også på Ørje tollsted. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld ble alle lastebilene på vei inn til Norge kontrollert av statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Jon Georg Dale.

DEL

I lys av de alvorlige ulykkene med tunge kjøretøy denne vinteren, vil jeg ikke la noen aktuelle tiltak stå uprøvd, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding ifølge Smaalenenes Avis.

Dale og statsminister Erna Solberg stoppet hver eneste lastebil på veg inn til Norge ved Ørje tollsted tirsdag kveld.

Mange har ønsket at vi skal kontrollere

Hvert år kommer det tonnevis med trailere som er dårlig skodd for norske tilstander på vinteren. Det skaper trafikkfarlige situasjoner og ulykker. Det har ministerduoen fått nok av.

Mange har ønsket at vi skal kontrollere alle vogntog som krysser grensa inn til Norge. Det ville jeg gi et forsøk. Tirsdag kveld kontrollerte vi alle vogntogene som kom over grensa. Det ga flere nyttige erfaringer, som vi vil ta med oss videre i arbeidet med å trygge vegene våre, sier samferdselsministeren.

LES OGSÅ: Havarikommisjonen vil granske «fenomenet» trailerulykker

Vurderer flere tiltak: – Utredes nå

Regjeringen melder at de har utført konkrete tiltak for å bremse den farlige tungtransporten over landegrensene våre. Nå skal flere tiltak være på veg.

– Det skal være trygt å ferdes på norske vinterveger. Regjeringen har økt satsingen på utekontroller de siste årene. Det vil vi fortsette med. Tilstrekkelig beredskap i vintersesongen er viktig, slik at vi unngår ulykker og hindrer at fastkjørte tunge kjøretøy skaper kaos i trafikken. Etter flere alvorlige hendelser med tunge kjøretøy i vinter vurderer vi flere tiltak, sier Dale.

Blant tiltakene skal være å øke gebyrene for vogntogene som ikke er ordentlig skodd.

– I januar i år ba jeg Vegdirektoratet om å skjerpe reglene for vinterdekk for tunge kjøretøy ytterligere. Farlige vogntog må bort fra norske veger. Dette er et tiltak i arbeidet for å øke sikkerheten og framkommeligheten på norske veger, mener Dale.

– Jeg håper skjerpingen blir gjennomført så raskt som mulig, og før neste vintersesong, sier samferdselsministeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken