Vegarbeidene foregår i nærområdet til Moen skole. For tiden blir det sprengt i nærheten av skolen et par ganger om dagen og til sammen skal det flyttes på 3000 lass med stein i området.

Først var det en liten samling i gymsalen der elevene fikk lære om hvorfor anleggsområdet er sperret av. De fikk se en film av en sprengsalve og høre pipingen som kommer før og etter sprengingen. De fikk også se en film som viser hvor galt det kan gå om en lastebilsjåfør ikke ser en myk trafikant som skal krysse vegen.

De fleste tror at man har veldig god oversikt som sjåfør i en lastebil. Elevene fikk lære om blindsoner og alle elevene fikk komme opp i en lastebil og se selv hvor dårlig oversikt man har rett rundt lastebilen. Faktisk klarte vi å gjemme en hel skoleklasse på 29 elever foran lastebilen slik at læreren ikke kunne se dem fra førersetet.

Anlegg Øst hadde kjørt fram en stor lastebil og i solskinnet hadde både vegfolka og elevene på skolen en hyggelig og lærerik dag! Elevene var så flinke! Takk for at vi fikk komme og takk til rektor Torleif Grønli på Moen skole for imøtekommenhet.