Tre smittet i Jevnaker – én av dem ansatt ved legekontoret

KARANTENE: Ansatte ved legekontoret på Jevnaker er i karantene etter at det er påvist smitte hos en ansatt. Det rammer også kommuneoverlegen i Lunner, Bjarne Oure, som er  fastlege på deltid i Jevnaker.

KARANTENE: Ansatte ved legekontoret på Jevnaker er i karantene etter at det er påvist smitte hos en ansatt. Det rammer også kommuneoverlegen i Lunner, Bjarne Oure, som er fastlege på deltid i Jevnaker. Foto:

Samfunnshuset legekontor på Jevnaker er stengt. En ansatte er bekreftet smittet av koronaviruset.

DEL

Det melder Jevnaker kommune i en pressemelding.

– Alle leger ved kontoret er testet. Det forventes svar i morgen lørdag. Alt personell og deres respektive familier er satt i karantene. Ingen av de er alvorlig syke, skriver Anette Skafjeld, kommunikasjonsrådgiver i Jevnaker kommune.

Personen som er bekreftet smittet skal være i god allmenn form. Det er usikkert hvor smittekilden kommer fra, men vedkommende har ifølge kommunen vært på reise i Norden.

– Det jobbes nå med smittesporing og oppfølging av nærkontakter, skriver kommunen.

Tre smittet på Jevnaker

Det er nå bekreftet at tre personer i Jevnaker kommune er smittet av koronaviruset. Det er status klokka 13 fredag 13. mars. Rundt 50 personer sitter i karantene.

Rammer kommuneoverlegen i Lunner

Legekontoret er stengt fredag.

Kommunen opplyser at akuttberedskap og øyeblikkelig hjelp er sikret og ivaretas av øvrige legekontorer i kommunen.

– Ved behov vil vi kunne åpne Samfunnshuset legekontor på kort varsel. I dag vaskes kontoret ned. Legene har organisert hjemmekontor og vil kunne besvare sms og epost, skriver Skafjeld.

En av dem som er satt i karantene som følge av dette er kommuneoverlegen i Lunner kommune. Kommuneoverlege i Lunner, Bjarne Oure, jobber også som fastlege ved Samfunnshuset legekontor.

Det kom også fram under en pressekonferanse med Gran og Lunner kommuner. Se opptak her:

    Gran og Lunner kommune holdt felles pressekonferanse om koronasituasjonen fredag ettermiddag. Her kan du se den i opptak. Den foregikk på rådhuset i Gran, mens ledelsen i Lunner var med via Skype. Disse deltok: Fra Gran: Varaordfører Pål-Arne Oulie, rådmann Lars Ole Saugnes, kommunelege Are Løken og fra Lunner: Ordfører Harald Tyrdal, rådmann Dag Flacké og kommuneoverlege Bjarne Oure.

    Send tekst og bilder «

    Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

    Artikkeltags