Gå til sidens hovedinnhold

Tredje og siste forsøk

I 2020 var det 150 år siden menighetene her på Hadeland tok i bruk den nye kirkesalmeboken, Landstads salmebok.

Ditt Hadeland

De første forsøkene på å markere jubileet satte koronaepidemien en brutal stopper for. Når Hadeland kirkeakademi gjør et tredje og siste forsøk på å få gjennomført en markering av dette jubileet, er vi interessert i at dere skal lete litt i bokhyllen og se om dere ikke har en gammel Landstadsalmebok liggende.

I gamle dager var det jo vanlig at man fikk en slik salmebok til konfirmasjonen. Vi vil gjerne premiere den som har den best bevarte Landstadsalmeboken under arrangementet som skal finne sted i Nikolaikirken 22. november.

Dit kommer også Per Christian Aschim som er førsteamanuensis i Kirkehistorie ved MF og fagsjef i Presteforeningen. Han har slektsrøtter på Aschimlandet.

Aschim holder kveldens hovedforedrag som har fått tittelen «Fra himmelens port til hvermanns gård. Magnus Brostrup Landstad fra skolelærer i Røykenvik til salmebokredaktør»

Aschim har vært med å redigere et stort jubileumsbind med Landstads salmer og andre tekster av Landstad som kom ut i forbindelse med 150-årsjubileet for Landstads kirkesalmebok i 2020.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.